A menedzser is egy újságírótól értesült Schumacher balesetéről - F1VILÁG.HU

A menedzser is egy újságírótól értesült Schumacher balesetéről

HIRDETÉS
attachment_119953

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a minap egy interjúban elárulta, 2013 decemberében ő is egy újságírótól tudta meg, hogy a német versenyző balesetet szenvedett. A menedzser mesélt Schumacherhez fűződő barátságáról is.

A legendás versenyző síelés közben esett el, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba, majd hosszú ideig kómában feküdt.

Miután felébresztették a mélyaltatásból, svájci otthonába szállították, állapotáról azonban azóta sem tudni gyakorlatilag semmit.

Sabine Kehm, a versenyző menedzsere nemrég beszélt arról, milyen körülmények között tudta meg, hogy Schumachernek balesete volt.

„A szüleimnél voltam, előtte ünnepeltük a karácsonyt” – mondta Kehm.

„Aztán egy francia újságíró felhívott. Michael Schumachernek balesete volt, és megerősítést szeretett volna. Délután már tudtam, hogy komoly a helyzet. Másnap reggel már a grenoble-i kórházban voltam.”

„Nagy volt a nyomás a média részéről. Nagy volt az izgalom és a felhajtás. Egy újságíró papnak öltözve akart bejutni, és volt, aki Michael édesapjának adta ki magát. Még a kórház személyzete előtt sem volt világos kezdetben, hogy ki kicsoda… Nehéz idők voltak.”

„Michael olyasvalaki, aki nyilvánosság előtt élt, a nyilvánosságnak pedig joga volt tudni, hogy valami történt. Rögtön világossá tettük, hogy komoly ügyről van szó. De Michael közszereplőből magánemberré vált, ezt pedig a rajongóknak és a médiának is el kell fogadnia.”

„Az, hogy ezentúl magánemberként kezeljük, Michael érdekében történt. A családnak joga van ahhoz, hogy mindent úgy tegyenek, ahogy ők szeretnék.”

Hirdetés

„A magánéletben teljesen más ember. Nagyon laza, nagylelkű és érzékeny. Egy szerető családapa és férj. A család mindig a legfontosabb volt számára. Ez mindig teljesen világos volt. Egy jó, megbízható, és igazán szórakoztató barát.”

Kehm egyébként 2000-ben lett Schumacher sajtósa, később pedig a teljes menedzsmentet átvette.

„Az 1999-es lábtörését, majd a vb-cím elvesztését követő hisztéria után Michael útjai elváltak korábbi sajtófeleősével, és kapcsolatba lépett velem. Az évek során egyre több és komolyabb feladattal látott el a médiamunka mellett. 2009-ben Michael felajánlotta, hogy vezessem a teljes menedzsmentet.”

„Korábban csak a közszereplő Schumachert ismertem. És nem voltam különösebb kapcsolatban vele. Nem ismertem őt a pályán kívül. De nagy szeretettel volt felém, akárcsak a családja felé.”

Kehm

Kehm pedig mostanság Schumacher fiának, Micknek az útját egyengeti, aki idén már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében versenyez.

„A Forma-4-ből a Forma-3-ba került idén. Az autók nem állnak olyan távol a Forma-1-esektől, a mezőny nagyon szoros. Az első év egy tanulóév számára. Tökéletesen csinálja, rendíthetetlen, nem lehet nyomást helyezni rá, de időre van szüksége, hogy teljes versenyzővé váljon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!