Menedzsere elárulta, Räikkönen hogyan szerződött a Sauberhez

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

A 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson elárulta, hogyan hozták tető alá a megállapodást, miszerint a finn versenyző jövőre a Saubernél folytatja pályafutását.

A Ferrari múlt héten jelentette be, 2019-ben már nem tart igényt Räikkönen szolgálataira – a rutinos versenyző helyét Charles Leclerc veheti át.

Habár sokan arra számítottak, Räikkönen a döntés után befejezi F1-es pályafutását, a finn nem sokkal később bejelentette, 2 évre szóló szerződést kötött a Sauberrel.

Räikkönen Szingapúrban elárulta, Monzában tudta meg, hogy a Ferraritól távoznia kell, a versenyző menedzsere, Steve Robertson pedig egy lapinterjúban azt mondta, a finn maga kereste meg a Saubert – ahol annak idején, 2001-ben bemutatkozott a Forma-1-ben.

„Kimi találkozott velük először, majd átadta nekem” – mondta Robertson, aki régóta intézi már Räikkönen ügyeit.

„Érdeklődőek voltak, és Kimi is világossá tette, hogy őt is érdekli a dolog. Aztán megbízott a feladattal, mint ahogy történt az egész pályafutása során.”

„8 évig volt a Ferrarinál, ami hihetetlen a Forma-1-ben – a legikonikusabb csapat versenyzője volt. Most valószínűleg a Saubernél fejezi majd be – ott, ahol minden elkezdődött, és ez is egy csodás történet.”

Robertson elárulta, nagyon örül annak, hogy Räikkönen még 2 évig marad a Forma-1-ben.

„Elképesztően örülök! Először is azért, mert Kimi imád vezetni, bár választhatott volna más utat is, és abbahagyhatta volna.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek