Menedzsere szerint nehéz dolga lesz Leclercnek 2019-ben

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Charles Leclerc menedzsere, Nicolas Todt azt mondja, rendkívül nehéz dolga lesz pártfogoltjának a Ferrarinál 2019-ben, ám biztos benne, az ifjú monacói megbirkózik majd a rá nehezedő nyomással.

Leclerc a következő idényre Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, az elvárások pedig óriásiak vele szemben, hiszen egy világbajnok utódjaként kell helytállnia a Forma-1 legpatinásabb csapatánál.

Todt szerint fontos lesz, hogy Leclerc a tanulás mellett rendre jó eredményeket szállítson, és ne kövessen el felesleges hibákat.

„A Ferrarinál versenyezni igazán különleges” – fogalmazott Todt.

„Ugyanakkor extra nyomást is helyez rá. Az elvárások Charles-lal szemben igazán nagyok. Amiatt is, amit eddig elért, és azért is, mert a Ferrari versenyzője lett úgy, hogy a Ferrari juniorpilótája. Fontos lesz, hogy megbirkózzon ezzel a nyomással. Folyamatosan jó eredményekre lesz szüksége, és nem szabad látványos, szükségtelen hibákat elkövetnie.”

A szakember szerint Leclercre „nagyon nehéz” első szezon vár a Ferrarinál, „ugyanakkor ő egy harcos, aki mindig a legjobbját nyújtja. Viszont első évében egy topcsapatnak mindenekelőtt nagyon sokat kell tanulnia.”

Leclerc egyébként múlt héten már vezethette a Ferrari idei autóját, méghozzá a Pirelli franciaországi gumitesztjén.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek