Menedzsere szerint Räikkönen biztosan marad a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Menedzsere szerint Räikkönen biztosan marad a Ferrarinál

HIRDETÉS

Menedzsere szerint Kimi Räikkönent jövőre is a Ferrari volánja mögött láthatjuk majd versenyezni, mivel a finn pilóta jelenleg nagyon élvezi a versenyzést és esze ágában sincs visszavonulni.


Menedzsere szerint Kimi Räikkönent jövőre is a Ferrari volánja mögött láthatjuk majd versenyezni, mivel a finn pilóta jelenleg nagyon élvezi a versenyzést és esze ágában sincs visszavonulni.

Steve Robertson elmondta, Räikkönen már a csapattal is közölte, hogy rajta nem fog múlni a maradása, hiszen az a célja, hogy 2016-ban is az olaszoknál versenyezzen. A tárgyalások jól haladnak, azonban addig semmit nem mondhatnak biztosra, amíg papírra nem vetik a szóbeli megállapodásokat.

„Kimi egyértelműen világossá tette Maranellóban, hogy maradni szeretne. A csapat elégedett a teljesítményével, konstruktív és pozitív tárgyalásokat folytatunk. Mindazonáltal hozzátenném, hogy a Forma-1-ben vannak különbségek a megbeszélések és a szerződések között. De minden helyes irányba halad. Része akar lenni a csapatnak, száz százalékig.”

Robertson szerint a „Jégembernek” becézett pilóta nagy változáson ment keresztül az utóbbi időszakban, és látszik rajta, hogy idén jól érzi magát mind az autóban ülve, mind a csapattagokkal töltött órákban.

„Már az első teszt után Kimi megnyílt előttem – az autó fantasztikus, sok lehetőségünk van, a kasztni egy mérföldlépés előre és a motor is. Kimi újra élvezi a versenyzést, ami nagyon fontos számára, ez az egyetlen oka, hogy itt van.”

A menedzser elmondta, Räikkönennek nyilvánvaló céljai vannak, és úgy érzi, most ezekért igazán megküzdhet – szerinte ezt az örömet idén mindenki egyértelműen láthatja rajta.

„Versenyképes akar lenni, győzelemért és világbajnoki címért akar küzdeni, és most abban a pozícióban van, hogy ezt megteheti. Tavaly nehéz volt találni valami pozitívumot, most tetszik neki az autó, illik a vezetési stílusához. Egy olyan csapatnál van, amely éppen felfelé emelkedik. Csak nézzétek meg a mosolygó arcokat. Kimi is egy közülük.”

„Szereti a Forma-1-et, ha az ilyen. Nem szereti, ha nem megy neki és nem működik jól az autó. Imádja a környezetet, úgy, ahogy van, és az egész csomagot – látja, ahogy az egyre erősebbé válik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!