Mercedes: 75 százalék, hogy Hamilton velünk folytatja - F1VILÁG.HU

Mercedes: 75 százalék, hogy Hamilton velünk folytatja

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, „75 százalék”, hogy Lewis Hamilton 2020 után is a német istállónál marad.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 1st position, leaves the podium with his trophy during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A brit versenyző jelenleg érvényes szerződése 2020 végén jár le, az elmúlt napokban pedig olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Hamilton idén kétszer is találkozott a Ferrari elnökével, John Elkannal.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke hétvégén, Abu Dhabiban azt mondta, „csak örülhetnek” annak ha Hamilton elérhető lesz 2021-re, a Mercedesnél viszont nem aggódnak: Toto Wolff szerint jó esély van rá, hogy meg tudják tartani a hatszoros világbajnokot.

„Én 75 százalékot mondanék” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mennyi esélyt lát arra, hogy Hamilton a Mercedesnél folytatja 2021-ben.

„Azért mondok ennyit, mert racionálisan gondolkodom, és minden arra utal, hogy folytatódik ez a partnerség. De persze van 25 százalék, amit nem tudunk kontrollálni. Szóval meglátjuk, hogyan alakul a következő pár hónap.”

Wolff hozzátette, ő és Hamilton „nagyon nyíltan beszéltek a Ferrariról is, illetve arról, amit a márka képvisel”, és véleménye szerint a Mercedes továbbra is vonzó lesz a világbajnok számára.

„Amíg gyors autót és erős motort tudunk biztosítani, addig mindig meglesz a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük, ki vezessen nálunk. És szerintem nem kétséges, hogy Lewis számára is ez a prioritás, hogy ez így legyen a csapatnál.”

„Próbálom összehozni a dolgot Lewisszal, de a legfontosabb, hogy jó autónk legyen. Utána pedig döntést tudunk hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!