Mercedes: A bírók nem merték büntetni a Ferrarit Monzában

Charles Leclerc, Ferrari, win, Monza, Italian Grand Prix
Fotó: Italian Grand Prix
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint az Olasz Nagydíj stewardjai egész egyszerűen nem merték megbüntetni Charles Leclercet agresszív versenyzése miatt.

Leclerc parádés győzelmet aratott a Ferrari otthonában, Monzában, miután a verseny egészében eredményesen verte vissza a Mercedesek, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas támadásait.

A monacói egy alkalommal a határokat feszegette: a Roggia-sikánban agresszíven védte pozícióját Hamiltonnal szemben, akit le is terelt a pályáról. A versenybírók végül fekete/fehér-zászlóval figyelmeztették Leclercet.

Hamilton a leintés után azt mondta, szerinte büntetést érdemelt a manővert, a „stewardok viszont ezúttal más lábbal keltek fel”.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig egész egyszerűen azt mondta, a versenybírók nem merték megbüntetni a ferrarist.

„El tudják képzelni, mi lett volna, ha a versenybírók 5 másodperces büntetést adnak? A rendőröknek kellett volna kimenekíteniük őket a pályáról!” – fogalmazott az osztrák.

Wolff mindenesetre hozzátette, nem csinál nagy ügyet a történtekből.

„Van elég problémám az életben, nincs szükségem még egyre azzal, hogy vitába szállok Michael Masival és az FIA-val.”

Az FIA versenyigazgatója egyébként azt mondja, a versenybírók „arra alapozva hozták meg döntésüket, hogy hagyják a versenyzőket küzdeni a pályán”.

„A hozzáállás változik, ennek pedig ez az eredménye” – tette hozzá, utalva a fekete/fehér-zászló újbóli alkalmazására a sportszerűtlen viselkedésért.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!