Mercedes: A bírók nem merték büntetni a Ferrarit Monzában - F1VILÁG.HU

Mercedes: A bírók nem merték büntetni a Ferrarit Monzában

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint az Olasz Nagydíj stewardjai egész egyszerűen nem merték megbüntetni Charles Leclercet agresszív versenyzése miatt.
Charles Leclerc, Ferrari, win, Monza, Italian Grand Prix

Leclerc parádés győzelmet aratott a Ferrari otthonában, Monzában, miután a verseny egészében eredményesen verte vissza a Mercedesek, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas támadásait.

A monacói egy alkalommal a határokat feszegette: a Roggia-sikánban agresszíven védte pozícióját Hamiltonnal szemben, akit le is terelt a pályáról. A versenybírók végül fekete/fehér-zászlóval figyelmeztették Leclercet.

Hamilton a leintés után azt mondta, szerinte büntetést érdemelt a manővert, a „stewardok viszont ezúttal más lábbal keltek fel”.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig egész egyszerűen azt mondta, a versenybírók nem merték megbüntetni a ferrarist.

„El tudják képzelni, mi lett volna, ha a versenybírók 5 másodperces büntetést adnak? A rendőröknek kellett volna kimenekíteniük őket a pályáról!” – fogalmazott az osztrák.

Wolff mindenesetre hozzátette, nem csinál nagy ügyet a történtekből.

„Van elég problémám az életben, nincs szükségem még egyre azzal, hogy vitába szállok Michael Masival és az FIA-val.”

Az FIA versenyigazgatója egyébként azt mondja, a versenybírók „arra alapozva hozták meg döntésüket, hogy hagyják a versenyzőket küzdeni a pályán”.

„A hozzáállás változik, ennek pedig ez az eredménye” – tette hozzá, utalva a fekete/fehér-zászló újbóli alkalmazására a sportszerűtlen viselkedésért.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!