Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari a szakértők szerint favoritként vágott neki az idei bajnokságnak, a téli teszteken ugyanis remekelt a csapat. Melbourne-ben mégis küszködtek pilótái, Sebastian Vettel végül a 4., Charles Leclerc pedig az 5. helyen ért célba.

A Mercedes viszont szárnyalt: Valtteri Bottas vezetésével kettős győzelmet arattak a németek, Toto Wolff azonban biztos benne, a Ferrari küszködése egyszeri alkalom volt.

„Kétségtelen, hogy a Ferrari a saját várakozásain alul teljesített” – mondta a szakember. „Ugyanakkor azt gondolom, nagyon nehéz megfelelően kihegyezni az idei autókat.”

„Egy versenyhétvége során alapvetően két napunk van arra, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat. Szerintem ők rossz irányba indultak el. Nem gondolom, hogy komoly probléma van a teljesítményükkel.”

„Igen, meglepett, hogy nem láttam őket a dobogón, hiszen Barcelonában nagyon erősek voltak. Viszont Bahrein egy teljesen más történet lesz ismét. Nagyon nyers a pálya felülete, nagy a forróság. Szerintem jelentősen változni fog a csapatok teljesítménye.”

Wolff bevallotta, nem számítottak arra, hogy ennyire erősek lesznek majd Ausztráliában.

„Melbourne előtt fogalmunk sem volt arról, hogy a tempónk elég jó-e, vagy sem. Egy kicsit meglepett minket az előnyünk, és az is, hogy a Ferrari mennyire nem találta a tempót.”

„Az igazság pedig valahol félúton lehet. Ők rossz irányba indultak el a beállításokkal, mi pedig jól csináltuk a dolgokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!