Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja - F1VILÁG.HU

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.
Bahrain Grand Prix Practice

Vettel csapattársa az előttünk álló idényben már nem Kimi Räikkönen lesz, hanem a Saubertől érkező Charles Leclerc, aki évekig tagja volt a Ferrari akadémiájának.

A januárban Maurizio Arrivabenét váltó Mattia Binotto múlt héten nyilatkozta azt, könnyen lehet, hogy az évad során Vettelt favorizálják majd Leclerc-rel szemben, ha a bajnoki helyzet úgy kívánja.

„Mattia előtt óriási feladat áll, és úgy hiszem, a maga módján akarja csinálni a dolgokat” – mondta Toto Wolff, a Mercedes főnöke.

„A csapatsorrend mindig vitás téma, beszéltünk már róla tavaly is, legyen szó akár a Mercedesről, akár a Ferrariról. És előállni egy ilyen kijelentéssel az évad elején – az egyfajta kinyilatkoztatás.”

Arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolatra számít az új Ferrari-főnökkel, Wolff így felelt: „Jó ideje ismerem már Mattiát, kezdetben motorfőnök volt, majd technikai igazgató. Tisztelem őt, nagyon intelligens szakember, és tudja, hogyan manőverezzen a paddockban.”

„Egy olyan erőt képvisel majd, amivel mindenképp számolni kell.”

Wolff elárulta, nagyon motiváló csapata számára az, hogy a Mercedes lehet az első az F1 történetében, mely sorozatban hat egyéni és hat konstruktőri címet szerez.

„Nem történt még ilyen korábban, ugyanakkor ennek oka is van: mert nagyon nehéz, és olyan érzés, mint amikor 30 másodperced maradt a Superbowl-on, el kell kapnod a labdát – és egyáltalán nem könnyű elkapni az utolsó passzt, majd befutni vele a touchdown-zónába.”

„Egy kicsit ilyen érzés. De a Ferrari mindent megtesz azért, hogy ezt megakadályozza, mint ahogy más csapatok is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!