Mercedes: A kanadai pálya óriási kihívás lesz nekünk - F1VILÁG.HU

Mercedes: A kanadai pálya óriási kihívás lesz nekünk

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint nagy kihívás vár csapatára a hétvégi Kanadai Nagydíjon, a montreali pálya hosszú egyenesei ugyanis a Ferrari malmára hajthatják a vizet.
Fotó: Mercedes

Bár a szezon első felében sokszor hallottunk efféle pesszimista megnyilvánulást a német istálló részéről, a tények magukért beszélnek: a Mercedes az eddigi összes versenyt megnyerte idén, így abszolút favoritként várhatják a kanadai versenyt.

A német istálló ráadásul beveti első motorfejlesztését is idén: úgy tudni, az új erőforrás akár az 1020 lóerőt is elérheti.

Ennek ellenére Toto Wolff azt mondja, visszafogott optimizmussal várják a montreali hétvégét, a pálya karakterisztikája ugyanis inkább a Ferrarinak kedvez.

„Egyre tisztábban látjuk már a versenyautónk erősségeit és gyengeségeit” – mondta a szakember. „Az elmúlt hat versenyen nagyon erősek voltunk a kanyarokban, de időt veszítettünk az egyenesekben. Ezért lesz Kanada óriási kihívás számunkra, hiszen a pálya karakterisztikája riválisainknak kedvezhet.”

„Sok a hosszú egyenes, és kevesebb a kanyar, ahol vissza tudnánk nyerni az időt. De várjuk már ezt a kihívást. Nagyszerű versenyeket láttunk már Kanadában az elmúlt években, és egy újabb akciódús hétvégére számítunk Montrealban.”

Wolff kifejtette, bár Monacóban győzni tudtak, Niki Lauda halála rányomta a bélyegét a Mercedes hétvégéjére.

„A monacói nem volt egy könnyű hétvége számunkra. Nyerni Monte-Carlóban az egyik legjobb dolog egy Forma-1-es csapat életében – főleg egy ilyen kiélezett versenyen. Viszont Niki elvesztése óriási csapás volt számunkra.”

„De úgy hisszük, büszke lett volna erre a teljesítményre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!