Mercedes: A kritikusok ne felejtsék el az Osztrák Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Mercedes: A kritikusok ne felejtsék el az Osztrák Nagydíjat!

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff úgy véli, az Osztrák Nagydíjon látott küzdelem el kell, hogy hallgattassa azokat a kritikusokat, akik a meglehetősen unalmasra sikeredett franciaországi verseny után becsmérelték a Forma-1-et.
2019 Austrian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Miközben az unalomba fulladt Francia Nagydíj néhány hete a Mercedes domináns sikerét hozta, Ausztriában rendkívül izgalmas küzdelmet láthatott a nagyközönség. Az ezüstnyilak nem tudtak a győzelemért harcolni, melyet így Max Verstappen szerzett meg Charles Leclercet megelőzve.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff szerint fontos volna, hogy ne fogalmazódjanak meg olyan becsmérlő nyilatkozatok, melyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot az F1-gyel kapcsolatban. A szakember a brit üzletember, Gerald Ratner esetéhez hasonlította a történteket, aki 1991-ben egy beszédében ugyancsak becsmérlőn nyilatkozott a saját cége által gyártott ékszerekről, hatalmas károkat okozva ezzel a vállalat megítélésében.

„Azt gondolom, hogy mindazoknak, akik ezeket a polémiákat, és nagyon durva szavakat használtak mostanában, emlékezniük kell erre a versenyre akkor, amikor majd legközelebb elkezdenek panaszkodni” – magyarázta Wolff.

„Nem kellene Ratnerhez hasonlóan becsmérlőn beszélni a saját sportunkról, mikor a következő versenyen azt láthatjuk, hogy az nagyon is él, látványos, tömve vannak a lelátók, hatalmas a harc a pályán, és fantasztikus versenyzést látunk.”

Bár a Mercedes nem szerepelt jól Ausztriában, Wolff szerint a spielbergi verseny nagyon jót tett az F1-nek.

„Azt gondolom, ez egy nagyon jó nap volt a Forma-1 számára. Fantasztikus versenyzést láthattunk, és szeretném elmondani azt is, hogy bravó a Pirellinek, akik tartották magukat véleményükhöz, mely ellenállt a manipulációnak, és olyan terméket adtak nekünk, mellyel egészen a végsőkig nyomhattuk.”

„Tavaly gondjaink voltak a hólyagosodással, az idei gumi viszont nagyszerű volt, és egy kicsit vicces is, hogy azok, akik a legtöbbet panaszkodtak, ők tudták a legtovább használni a gumikat.”

A Mercedes-főnök azt mondja, reméli, hogy hazai versenyükön, a Brit Nagydíjon újra erősek lesznek – bár nem számít arra, hogy olyan domináns formát mutatnak majd, mint Franciaországban.

„Nagyon élveztem a kemény versenyzést, és azt hiszem, rengeteg kritikát kaptunk arra vonatkozóan, hogy nincs elég kemény küzdelem, és a Mercedes túlságosan elöl van. Ausztriában más forgatókönyvet láttunk, és hogy valóban csökkentették-e a hátrányukat, azt majd meglátjuk a következő három versenyen, teljesen eltérő pályákon, eltérő időjárási körülmények közepette. Bízom abban, hogy ismét erősek lehetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!