Mercedes: A küzdelem szorosabb, mint amilyennek tűnik

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Magabiztos előnye ellenére nem bízza el magát a Mercedes Forma-1-es csapata – Toto Wolff azt mondja, a Ferrari ellen zajló küzdelmük szorosabb annál, mint amit az elmúlt versenyek eredményei mutatnak.

Magabiztos előnye ellenére nem bízza el magát a Mercedes Forma-1-es csapata – Toto Wolff azt mondja, a Ferrari ellen zajló küzdelmük szorosabb annál, mint amit az elmúlt versenyek eredményei mutatnak.

Lewis Hamilton 67 pontos előnyre tett szert az összetettben Sebastian Vettellel szemben, így akár már a hétvégi Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja újabb világbajnoki címét.

Ha a brit nyer, Vettel pedig nem tud a 2. helyen végezni, Hamilton ötödik világbajnoki címét ünnepelheti Austinban.

Toto Wolff szerint azonban semmit sem vehetnek biztosra – a Mercedes-főnök szerint a Ferrari a folytatásban is komoly ellenfél lesz, de persze elégedettek az elmúlt időszak eredményeivel.

„Nem is várhattunk volna jobb eredményeket az oroszországi és japán versenyektől” – mondta elégedetten a szakember.

„Növelni tudtuk előnyünket mindkét bajnokságban, és az egész csapat rendkívül magas színvonalú munkát végzett. Bár nyáron nem a miénk volt a leggyorsabb autó, láthattuk, hogy nemrég a mi oldalunkra billent a mérleg nyelve: mindazonáltal a küzdelem szorosabb annál, mint amilyennek a legutóbbi versenyeken tűnt.”

„A Ferrari nagyon erős autóval rendelkezik, és egészen az abu dhabi utolsó kanyarig keményen űznek majd bennünket. Rendkívül komoly ellenfélnek bizonyultak az elmúlt 17 verseny során, szóval nincs okunk azt hinni, hogy ez változni fog a hátralévő 4 futamra. Akárcsak mi, ők is minden egyes pontért és pozícióért keményen megküzdenek majd.”

„Az, hogy sorozatban két kettős győzelmet szereztünk, jól mutatja, milyen kiválóan teljesítenek versenyzőink. Lewis a legutóbbi hét versenyből hatot megnyert, bizonyítva, hogy milyen klasszis formában van. A pályán és azon kívül is komplettebb versenyző, mint valaha, pazar teljesítményt nyújt az autóban, és arra ösztökéli az egész csapatot, hogy még magasabb szinten teljesítsenek.”

Wolff nemcsak Hamilton, hanem Bottas teljesítményét is méltatta.

„Valtterinek voltak keményen versenyei a nyáron, de erős formában tért vissza az elmúlt pár hétben. Szocsiban és Szuzukában is versenyképes volt, és megtestesítette a csapatszellemünket. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek versenyzőpárosunk van, és tudjuk, hogy számíthatunk rájuk a szezon hajrájában is.”

A magabiztos pontbéli előny ellenére a Mercedesnél továbbra is kőkeményen készülnek a következő versenyekre.

„A küzdelem még messze nem ért véget – szóval ugyanúgy érkezünk Austinba, ahogy az összes többi versenyre is: lépésről lépésre haladunk, a munkánkra összpontosítunk, és igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy jó teljesítménnyel és kiváló megbízhatósággal rukkolunk elő a pályán.”

„Az amerikai aszfaltcsík azóta kedves számunkra, hogy bemutatkozott az F1-es naptárban, de persze a múltbéli eredmények nincsenek hatással az idei bajnokságra. A csapatnál mindenki tudja, hogy semmit sem vehetünk biztosra, szóval olyan szorgalmasan dolgozunk, mint még soha, leszegett fejjel folytatjuk a munkát, hogy jó eredményeket érjünk el Texasban.”

„A bajnoki küzdelem igazán üdítő, és alig várjuk már az ezüst és a vörös csatájának következő epizódját!”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek