Mercedes: A McLaren összeesküvés áldozata lett - F1VILÁG.HU

Mercedes: A McLaren összeesküvés áldozata lett

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz megerősítette, továbbra teljes mértékben elkötelezett a Forma-1, illetve a McLaren istálló iránt, jóllehet számukra is hatalmas feszültséget okozott a több hónapja húzódó kémbotrány.

A Mercedes-Benz megerősítette, továbbra teljes mértékben elkötelezett a Forma-1, illetve a McLaren istálló iránt, jóllehet számukra is hatalmas feszültséget okozott a több hónapja húzódó kémbotrány.

Bár a wokingi alakulat elvesztette összes idei konstruktőri pontját, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott a kémügy miatt, motorpartnere a Mercedes-Benz vezetése megerősítette, a történtek ellenére is teljes mértékben elkötelezettek a sport iránt.

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug a The Guardiannak adott nyilatkozatában elárulta, a múlt heti események ellenére sem változtatnak eredeti tervükön, és továbbra is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki a kémügyből.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes-Benz ugyanúgy tekint-e a Forma-1-re, mint az ítélet előtt, Haug a következőket válaszolta: “Természetesen igen. Ennek semmi köze a kémügyhöz. Továbbra is partnerünk mellett állunk. Tartózkodunk attól, hogy bárkit is hibáztassunk.”

“Nem aggódunk. Nem törődünk azzal, hogy sérült-e a hírnevünk, sőt ellenkezőleg, annak örülünk a legjobban, hogy rengeteg támogatást kapunk a rajongóktól” – folytatta a német szakember, aki osztja a McLaren vezetőinek nézetét, és hangsúlyozta, hogy nem használták fel a Ferraritól szerzett információikat idei autójuk fejlesztésénél.

Haug továbbá azt is elmondta, hogy ártatlanságuk bizonyítása érdekében meghívták az FIA szakértőit főhadiszállásukra, ahol lehetőségük lett volna átvizsgálni idei autójukat, ám azt a szövetség visszautasította.

“Partnerünk, a McLaren nyíltan kijelentette, hogy Forma-1-es autónkban nem kaptak helyet olyan fejlesztések, melyek egy harmadik féltől származtak volna. Igaz ez azokra a spekulációkra is, melyek szerint ismertük ellenfelünk stratégiáját, autóik súlyelosztását, és más fontos paramétereket.”

“Ahogy tudomást szereztünk a kémügyről, Mr. Coughlant azonnal felfüggesztettük állásából. Főtervezőnk eskü alatt vallotta, hogy soha nem adott át titkos információkat a csapat tagjainak. Partnerünk arra is hajlandó lett volna, hogy az FIA átvizsgálja idei autóját csak azért, hogy bebizonyosodjon ártatlansága, de azt a szövetség a mai napig nem tette meg” – állt a Mercedes által kiadott közleményben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!