Verstappen vs. Ocon

Mercedes: A rajtjainkon mindenképp javítanunk kell

Fotó: Formula 1
Fotó: Formula 1

A Mercedes Forma-1-es csapatának mindent meg kell tennie azért, hogy javuljon azokon a területeken, melyek tekintetében nem volt csúcsformában az elmúlt hetekben – ezt mondta Toto Wolff.

A német istálló csalódottan hagyta maga mögött Silverstone-t, hiszen egy 2. és egy 4. helyet szerzett egy olyan versenyen, ahol akár kettős győzelmet is arathatott volna.

A pole pozícióból induló Lewis Hamilton már a verseny elején a mezőny végére csúszott vissza, miután összeütközött Kimi Räikkönennel. A brit végül a 2. helyre küzdötte fel magát, miközben csapattársa, Valtteri Bottas 4. lett.

„Hihetetlen verseny volt – kiélezett küzdelem és dráma egészen a célig” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Lewis fantasztikusan küzdötte fel magát a második helyre, miután a tökutolsó helyre csúszott vissza az első körben, Valtteri pedig mindent beleadott, hogy megszerezze a győzelmet. A biztonsági autó nélkül meg is lehetett volna, mert gyorsan közeledett Sebastianra a verseny adott pontján.”

Wolff elárulta, a rajtjaikat mindenképpen meg kell vizsgálniuk, hiszen azok nem voltak tökéletesek az elmúlt versenyeken.

„Mindenekelőtt a saját teljesítményünket kell górcső alá vennünk, és azt kell megnéznünk, hogy miben fejlődhetünk. Kétségkívül javítanunk kell a rajtjainkon, mivel ismét területet vesztettünk a Ferrarival szemben. De a szombati időmérő után igazán biztató volt látni az autó tempóját – és azt, hogy jobban használjuk a gumikat, mint riválisaink.”

A Mercedes-főnök szót ejtett a vasárnapi taktikáról is, miszerint nem hívták ki versenyzőiket a bokszba a biztonsági autós periódus alatt. Wolff azt mondja, jól döntöttek, hiszen Bottas esetében a győzelemért igyekeztek harcba szállni.

„Jó döntést hoztunk azzal, hogy a pályán tartottuk mindkét autónkat a biztonsági autós periódus alatt. Azt terveztük, hogy az ellenkezőjét csináljuk annak, amit a Ferrari teszt, hiszen ez jelentette a legnagyobb esélyt a győzelemre. Amikor tehát ők kiálltak, mi a pályán maradtunk mindkét autónkkal.”

Fotó: Pirelli

„Kedvezőbb helyzetbe kerültünk a pályán, és tudtuk, hogy nehéz lesz megtartani a pozíciókat. Valtteri védekezett, mint egy oroszlán, de egyszerűen nem tudta maga mögött tartani Sebastiant, mert a gumijai már nagyon elfogytak. Még így is nagyszerű munkát végzett, hogy meglett a 4. hely. Lewis pedig a frissebb gumikkal feljött a 2. helyre, és maximális kárminimalizálást hajtott végre.”

„Összességében a „mi lehetett volna” érzéssel távoztunk, hiszen az egyik autónkat három verseny alatt másodszor ütötték ki az első körben. Az elmúlt három hétben saját hibánkból, és mások hibái miatt is veszítettünk pontokat. Leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk, fejlesztenünk kell, és javítanunk kell az autónk teljesítményén, hogy jó formában legyünk a következő 11 versenyen.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek