Mercedes: Alonso egy alternatíva, nem pedig prioritás - F1VILÁG.HU

Mercedes: Alonso egy alternatíva, nem pedig prioritás

HIRDETÉS

Hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a jelenleg érvényben lévő szerződés meghosszabbításáról Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata.


Hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a jelenleg érvényben lévő szerződés meghosszabbításáról Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata.

A brit pilóta kontraktusa az idei szezon végén jár le, és bár mindkét fél hajlik a folytatásra, egyelőre nem állapodtak meg egymással.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója korábban kijelentette, ha valamilyen oknál fogva Hamilton mégsem akar a csapatnál maradni, más alternatívák után néznek – és megkörnyékezik Fernando Alonsót, valamint Valtteri Bottast.

A Sport Bild című német lap szerint Alonso mclarenes szerződésében van is egy záradék, mely lehetővé teszi, hogy az idény végén bizonyos feltételek teljesülése esetén távozzon.

„Ezt nem tudom kommentálni” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke, amikor erről kérdezték.

„Csak annyit mondhatok: mindig jó felkészülni az összes eshetőségre. Ők [Alonso és Bottas] azonban alternatívák, nem pedig prioritások.”

Ami pedig Hamilton szerződését illeti, a szakember hozzátette: „Még nem állapodtunk meg, mivel nem ültünk le egymással. A tavalyi szezon végén nem akartuk ezzel megzavarni Lewist. Most visszatért a vakációról, szóval a közeljövőben le fogunk majd ülni.”

„Annyit elmondhatok, mindkét fél hosszabbítani akar. Számunkra Lewis és Nico [Rosberg] a legjobb és legerősebb kombináció, ezért nincs okunk változtatni. Lewis pedig jól érzi magát a csapatnál, hiszen a legjobb autót adjuk alá. Ez pedig mindenképpen közös jövőre utal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!