Niki Lauda

Mercedes: Az F1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint fordítva!

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Ismét figyelmeztet a Mercedes főnöke, Toto Wolff: ne provokálja senki Sergio Marchionnét, valós ugyanis a fenyegetés, hogy a Ferrari kivonul a Forma-1-ből.

A Scuderia elnöke az elmúlt hónapokban már többször beszélt arról, ha nem megfelelő szabályokat alkotnak a száguldó cirkuszban, fogják magukat, és hátat fordítanak a Forma-1-nek.

Bár egyesek szerint Marchionne csak blöfföl, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a minap ismét figyelmeztetett, ne provokálják a maranellóiakat.

„Ne provokálják Sergio Marchionnét. Szerintem az F1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint a Ferrarinak az F1-re” – nyilatkozta az osztrák szakember.

„És neki van egy elképzelése és víziója arról, hogy az F1 DNS-ében mire van szükség ahhoz, hogy képviselje a Ferrarit, és ő nem egy együgyű fickó.”

„Ha nem látja az értéket a brandje számára, fogja magát, és lelép. Ilyen egyszerű. És nem fog bánni semmit. Szóval jobb, ha nem akasztják össze vele a bajszukat.”

Wolff nyilatkozata nem sokkal azután érkezett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak a Ferrari távozását.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek