Mercedes: Azonos szinten vagyunk a Red Bull-lal és a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Mercedes: Azonos szinten vagyunk a Red Bull-lal és a Ferrarival

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint a világbajnok istálló előnye mindössze 2 tizedmásodperc lehet a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

A 2018-as Forma-1-es szezon hétvégén veszi kezdetét Melbourne-ben, a téli tesztek alapján pedig a Mercedes magabiztosan várhatja az új idényt.

Bár a nyers tempót tekintve a német istálló még nem mutatta ki a foga fehérjét, a versenytempót tekintve ütőképesnek tűnnek Lewis Hamiltonék.

Niki Lauda szerint viszont nem dőlhetnek hátra, a riválisokkal szemben ugyanis nincs olyan nagy előnyük.

„A hiperlágy gumik nem képezték részét a tesztprogramunknak. Leginkább a megbízhatóságra fókuszáltunk, mert idén már csak 3 motort lehet felhasználni egy idényen belül” – mondta az osztrák a Kronen Zeitungnak.

„A felkészülésünk jobban sikerült, mint az elmúlt években, szóval magabiztosan megyek Ausztráliába. De én úgy látom, hogy mi, a Red Bull és a Ferrari egy szinten vagyunk.”

„Nem vagyok bukméker, és fogalmam sincs, milyenek az oddsok. De én úgy gondolom, hogy maximum 2 tizeddel vagyunk előrébb, és mögöttünk a Red Bull van. És aztán jön a Ferrari.”

Lauda mindazonáltal azt mondja, rengeteg potenciál van a Mercedes autójában.

„A W09-est könnyebb vezetni – még [Valtteri] Bottas is jól boldogul vele. Ami nekem feltűnt, az a hihetetlen kanyarsebesség, ami nyilván a rajongóknak is nagyszerű dolog a pályán. Mint ahogy a hanghatások is jobbak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!