Mercedes: Biztosíthatunk mindenkit, nincs ekkora előnyünk! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Biztosíthatunk mindenkit, nincs ekkora előnyünk!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff határozottan állítja, nincs akkora előnyük riválisaikkal szemben, mint amekkora az F1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén mutatkozott.

Lewis Hamilton egy pazar körrel szerezte meg a pole pozíciót a melbourne-i időmérőn, miután bő 6 tizedmásodperccel legyűrte a Ferrari versenyzőit a Q3-ban.

A brit pilóta a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón tagadta, hogy a „party-üzemmódnak” becézett motormód járult hozzá a remek szerepléshez, és állította, nem nyúltak a beállításokhoz a kvalifikáció során.

Toto Wolff, a Mercedes főnöke már kicsit másképp fogalmazott: ő azt mondta, a Q2 után változtattak a motorvezérlés beállításain, ám Hamilton előnye nem ennek volt köszönhető, hanem inkább a négyszeres világbajnok zsenialitásának.

„A Q2 és a Q3 között változtattunk a motorbeállításokon, de a harmadik időmérős szakaszon belül nem” – mondta a szakember. „Ott csak Lewis jelentette a különbséget. A köre hihetetlenül jó volt.”

Fotó: Red Bull

A szakember szerint szoros verseny vár rájuk holnap, ráadásul a Red Bull is meglepetést okozhat, hiszen ők eltérő taktikával, a Pirelli szuperlágy abroncsaival vágnak neki az idénynyitónak.

„Hamilton csodájától eltekintve elég szoros az eleje. Erre számítok a versenyen is. Ha valaki más stratégiával próbálkozik, akkor mindig van lehetőség arra, hogy a riválisok elé vágjon. Megeshet tehát, hogy korábban kiállnak a bokszba új gumikért, de az is, hogy tovább kint maradnak a pályán. Óvatosak vagyunk és nagyon komolyan vesszük az ellenfeleket.”

„Ha megnézzük az edzéseken futott köridőket, láthatjuk, hogy a topcsapatok autói nagyon közel vannak egymáshoz. De aztán Hamilton előhúzta ezt a pazar kört. Szóval mindenkit biztosíthatok arról, nincs 6 tizednyi előnyünk. Én mindig egy kicsit pesszimista vagyok. A valóság az, hogy az ellenfeleink nagyon közel vannak hozzánk.”

A Mercedes öröme mindazonáltal nem lehet 100 százalékos az időmérő után, hiszen Valtteri Bottas a Q3-ban nagyot bukott. Bár ő nem sérült meg, autója csúnyán összetört, és a váltót is ki kell cserélni benne.

„Örülök, hogy Valtteri rendben van. Az is jó hír, hogy a monocoque nem sérült meg. Kevésbé jó hír, hogy ki kell cserélnünk a váltót, és rengeteg munkánk van az autóval. És persze, hogy Bottas a 15. helyről rajtol. Ez nem könnyíti meg a csapat eredményes szereplését, főleg akkor, ha az ellenfelek ilyen erősnek bizonyulnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!