Verstappen vs. Ocon

Mercedes: Bottas el akar tűnni a világ elől

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

El akar tűnni a nagyvilág elől a tél folyamán Valtteri Bottas annak érdekében, hogy jövőre megerősödve térhessen vissza a versenypályára – mondja Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Bottas képtelen volt versenyt nyerni a 2018-as Forma-1-es szezonban, miközben csapattársa, Lewis Hamilton újra világbajnok lett.

Bár a finn pilótát Bakuban egy késői defekt fosztotta meg a lehetséges győzelemtől, Szocsiban pedig csapatutasítás miatt szorult Hamilton mögé, alapvetően elmondható, hogy nem tudta tartani csapattársa tempóját az idény során.

Wolff azt mondja, különösebb problémákat ő nem lát, azt azonban tudja, Bottasnak egy nyugodt tél csak az előnyére válik majd.

„Azt mondta nekem, hogy szeretne eltűnni otthon, fel akarja tölteni az akkumulátorait” – mondta a Mercedes-főnök a Motorsport.com-nak, amikor Bottasról kérdezték.

„Felejteni akar, össze akarja szedni magát, majd visszatérni jövőre. Azt gondolom, egyszerűen túl hosszúra nyúlt ez a nyeretlenség. Meg tudom érteni a frusztrációját.”

Bottas úgy véli, sokat segíthet neki mentálisan az, hogy otthon, szerettei körében töltheti a pihenőt.

„Bárcsak most eltűnhetnék, de az a helyzet, hogy csak három hét múlva kezdődik a szabadságom, szóval három hétig még eleget teszek a különféle kötelezettségeknek” – mondta a finn.

„Ezeken még túl kell esnem, és aztán lesz négy hetem, amikor reflektálhatok a szezonra, és gyűjthetek némi mentális energiát, amit idén elveszítettem.”

Wolff úgy véli, Bottas szezonja akkor omlott össze, amikor világossá vált, hogy már nincs esélye a bajnoki címre.

„A versenyzőkkel való beszélgetéseket követően világos, hogy amin a bajnoki remények szerte foszlanak, van egyfajta visszaesés. És szerintem ezt láttuk idén is.”

Bottas bevallotta, nehéz volt megbirkóznia bizonyos dolgokkal idén – főleg azzal, hogy a szerencse nem állt mellé.

„Nagyon kimerítő szezon volt, az eredmények és célok tekintetében pedig komoly elvárásaim voltak. Amint ez lehetetlenné vált az idény egy pontján, számos probléma merült fel, egyik a másik után. Ezekkel nehéz volt megbirkózni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek