Mercedes: Bottasnak idén nem lehetnek kifogásai

Fotó: Pirelli
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Tuesday 27 February 2018. World Copyright: Mark Sutton/LAT Images ref: Digital Image DSC_2070, Valtteri Bottas, Mercedes, Pirelli, soft tyre

Nyár környékén dönt arról a Mercedes Forma-1-es csapata, milyen pilótapárossal vág neki a 2019-es évadnak.

A német istállónál Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a következő szezon végén, és míg Hamilton maradása szinte bizonyos, addig Bottasnak keményen meg kell harcolnia a helyéért.

Főleg úgy, hogy a Mercedes ülésére lehetnek még pályázók – például Daniel Ricciardo, akinek kontraktusa 2018 végén ugyancsak lejár a Red Bullnál.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, természetesen még korai a 2019-es évről beszélni, de folyamatosan figyelemmel kísérik majd Bottas szereplését, ha pedig jó teljesítményt nyújt, hosszabbítanak vele. Egy azonban bizonyos: a finnek idén nem lehetnek kifogásai.

„Meg fogjuk nézni, Valtteri hogyan fejlődik az idei évben, és aztán nyár után döntünk” – mondta a szakember Barcelonában.

„Ha képes lesz felnőni a feladathoz, és Lewis ellen tud menni, akkor kétségkívül megvan a helye a legjobb Forma-1-es versenyzők között.

„Ha viszont nem, rá kell majd jönnie, hogy nincsenek kifogások.”

Bár a Hamiltonnal való egyeztetések is jó ideje zajlanak már, Wolffnak nincs kétsége afelől, hogy a négyszeres világbajnok jövőre is marad a csapatnál.

„Ami Lewist illeti, a hosszabbítás már csak részletkérdés. Meggyőződésem, hogy közös utakon folytatjuk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!