Szabad a verseny Hamilton és Bottas között a vb-címért - F1VILÁG.HU

Szabad a verseny Hamilton és Bottas között a vb-címért

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elmondta, egyenlő esélyeket kap mindkét Mercedes-versenyző a szezon hátralévő versenyein, így Valtteri Bottasnak is meglesz a lehetősége, hogy harcoljon a bajnoki címért.
2019 Japanese Grand Prix, Sunday - LAT Images

A Japán Nagydíjon a Mercedes a konstruktőri vb-cím mellett bebiztosította azt is, hogy már csak az ő versenyzőik közül kerülhet ki a szezon egyéni bajnoka

Lewis Hamilton jelenleg 338 ponttal vezeti a bajnokságot, míg csapattársa, Bottas 274 ponttal áll a második helyen. A következő 4 versenyen összesen 104 pont gyűjthető, a finn pilótának pedig 65 ponttal kell többet szereznie csapattársánál ahhoz, hogy világbajnok legyen. 

Wolff elmondta, a hátralévő versenyhétvégéken egyenlő esélyeket kap mindkét pilóta, így Bottasnak is meglesz a lehetősége, hogy harcba szálljon Hamiltonnal. 

„Egyrészt mindig szeretnénk őket hagyni, hogy szabadon harcoljanak, de ez olykor nehéz” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Hűek akarunk maradni magunkhoz és az értékeinkhez, amelyekhez az elmúlt években is tartottuk magunkat. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb tisztelettel vagyunk mindkét pilótánk felé.”

„Valtteri hátrányban van a világbajnokság állását illetően, de még mindig négy verseny van, a hátránya két és fél győzelemnyi. Ám a következő versenyekre ugyanazokat az esélyeket fogják megkapni. A világbajnoki címet egy fair küzdelemben kell eldönteniük maguk között a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!