Mercedes-elsőség a szezon utolsó tesztnapján - F1VILÁG.HU

Mercedes-elsőség a szezon utolsó tesztnapján

HIRDETÉS

Mercedes-elsőséggel zárult a 2014-es Forma-1-es szezon – az évad utolsó tesztnapján a DTM-futamgyőztes Pascal Wehrlein volt a leggyorsabb Abu Dhabiban.


Mercedes-elsőséggel zárult a 2014-es Forma-1-es szezon – az évad utolsó tesztnapján a DTM-futamgyőztes Pascal Wehrlein volt a leggyorsabb Abu Dhabiban.

A királykategória csapatai összesen két napon át dolgozhattak az évadzárót követően a Yas Marina versenypályán. A mezőny természetesen már gőzerővel megkezdte a felkészülést a következő bajnoki idényre, így például kipróbálhatták a Pirelli jövő évi abroncsainak prototípusait is.

A világbajnok Mercedes színeiben ma Pascal Wehrlein rótta a köröket: az idei évben a DTM-ben szereplő – és nem mellesleg futamot is nyerő – versenyző 96 kört tett meg a W05-ös kódjelű versenygéppel, és közel 6 tizedmásodperces előnnyel zárta az élen a tesztnapot.

A Ferrarinál ma Raffaele Marciello volt szolgálatban, aki a maranellói gárda tehetségkutató akadémiájának felfedezettje: az olasz fiú produktív napot tudhat maga mögött, hiszen 90-szer ment körbe a Yas Marina versenypályán.

A tegnapi problémás nyitónap után ma már jóval több időt tölthetett a pályán Max Verstappen: a Toro Rosso színeiben jövőre debütáló holland tehetség 1,1 másodperces hátránnyal harmadik lett a második tesztnapon, összesen 78 kört megtéve a pályán.

A legszorgalmasabb a Sauber új igazolása, Marcus Ericsson volt: a 2014-es Forma-1-es bajnokságot a Caterham színeiben eltöltő svéd 112 körrel zárta a napot a negyedik helyen, megelőzve a Caterham autóját nyüstölő Will Stevenst.

Tegnap a GP2-es bajnok Jolyon Palmer, ma viszont már Spike Goddart vezethette a Force India versenygépét. A fiatal versenyző 2,3 másodperccel lemaradva Wehlreintől hatodik lett. A Force India egyébként ma felszerelte autójára az ún. InfoWinget, mely egy jelenleg kiértékelés alatt álló információs rendszer (bővebben erről ITT olvashat!).

Daniel Ricciardo hetedik lett ma a Red Bull-lal, míg a Williamsnél Felipe Nasr volt szolgálatban, aki jövőre már a Sauber versenyzőjeként aktív tagja lesz a Forma-1 mezőnyének.

A Lotus a mai napon két ifjú tehetséget is autójába ültetett: a GP3-as sorozat bajnokát, Alex Lynnt, valamint a Forma-3-as Európa-bajnokság idei legjobbját, Esteban Ocont. Ketten összesen 86 kört tettek meg Abu Dhabiban, Lynn pedig 9 tizeddel gyorsabb volt francia társánál.

Hirdetés

A sort ezúttal is a McLaren zárta: Stoffel Vandoorne ezúttal sem futott mért kört, a Honda-motorral ugyanis ismét műszaki problémák támadtak. A belga versenyző mindössze két gyatra kört tett meg Abu Dhabiban.

Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója mindazonáltal nem aggódik.

„Már csak az általam ismert számok alapján is azt mondhatom, óriási potenciál van ebben a motorban” – mondta a francia.

„A Honda elképesztően elkötelezett, remek felkészülési stratégiával rendelkezünk, szóval jó úton járunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!