Mercedes-elsőség és baleset a keddi tesztnapon Barcelonában - F1VILÁG.HU

Mercedes-elsőség és baleset a keddi tesztnapon Barcelonában

HIRDETÉS
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének keddi napján. A katalán ringen egy baleset is borzolta a kedélyeket: Callum Ilott csapta csúnyán falnak versenyautóját.
Fotó: Mercedes

A királykategória csapatai két napot töltenek el teszteléssel a Spanyol Nagydíj után Barcelonában, ahol a szezon második évközi tesztjét rendezik. Néhány istálló – köztük a Ferrari – számára különösen jól jön a gyakorlás, hiszen lehetőség van arra, hogy a nemrég bemutatott fejlesztéseken tovább dolgozzanak.

A leggyorsabb a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas lett kedden: a világbajnoki tabella jelenlegi második helyezettje 1 perc 15,511 másodperces idővel végzett az élen, 1,4 másodperccel megelőzve a Ferrari ifjú titánját, Charles Leclercet, aki a Pirelli C2-es abroncsával érte el mai legjobbját.

Bottas a Pirelli C5-ös keverékét használta legjobb köre során, amely két lépéssel lágyabb a hétvégi Spanyol Nagydíjon használt lágy keveréknél, a soron következő versenyhelyszínen, Monacóban viszont ezt használja majd a mezőny.

A finn egyébként 105 ezredmásodperccel volt csak lassabb, mint a múlt szombati időmérő edzésen, amikor is pole pozíciót szerzett.

A Ferrari két autóval dolgozhatott a tesztnapon: Sebastian Vettel a Pirelli gumitesztjében segédkezett. A német a 9. legjobb idővel zárt.

A 3. helyen a Toro Rosso autóját terelgeti Daniil Kvyat zárt, megelőzve a renault-s Nico Hülkenberget, illetve a Red Bull francia pilótáját, Pierre Gaslyt.

A McLarennél Carlos Sainz volt délelőtt szolgálatban, ő 2,7 másodperces lemaradással 6. lett. A spanyolt a Haas színeiben tesztelő Pietro Fittipaldi követte. A McLarennél aztán délután Lando Norris is autóba ült.

Fotó: McLaren

A Force India egyik autóját Nick Yelloly terelgette, aki a 8. idővel zárta a napot, míg a csapat másik gépével Sergio Perez segédkezett a Pirelli jövő évi abroncsainak fejlesztésében.

A tesztnapon történt egy komolyabb baleset is: az Alfa Romeo autójával tesztelő Callum Ilott a 3-as kanyarban elveszítette uralmát autója felett. Szerencsére ő sértetlenül megúszta a bukást, autója viszont olyannyira megsérült, hogy a délután második felében már nem tudott pályára gurulni.

Hirdetés

A leglassabb a tesztnap során a Williams autójával köröző Nicholas Latifi lett 5,519 másodperces hátránnyal.

A tesztnap végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!