Mercedes: Ez vagy szándékosság, vagy inkompetencia…

Fotó: Formula 1
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 08: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W09, makes a pit stop during the British GP at Silverstone on July 08, 2018 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint elnézést kérhetne tőlük a Ferrari Forma-1-es csapata azok után, hogy pár héten belül már másodszor torpedózták meg valamelyik versenyzőjüket.

Míg a Francia Nagydíjon Sebastian Vettel ütötte ki Valtteri Bottast az első kanyarban, addig a vasárnapi Brit Nagydíjon Kimi Räikkönen szállt bele Lewis Hamiltonba a verseny első körében.

A stewardok Vettelt 5, Räikkönent 10 másodperces időbüntetéssel sújtották. Hamilton végül Silverstone-ban remek versenyzést bemutatva a 2. helyen futott be, Toto Wolff pedig nem győzte méltatni a négyszeres bajnokot.

„Lewis felzárkózása lenyűgöző volt: a tökutolsó helyről jött fel a 2. pozícióba, maximális kárminimalizálás volt a részéről, egyszerűen fantasztikusan vezetett” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak, majd az első körben történt ütközéssel kapcsolatban érdekes nyilatkozatot tett.

„Igen, versenybaleset volt, egy nagyon szerencsétlen incidens. Le Castellet-ben szintén kiütöttek minket, így ez volt a második ilyen alkalom. Ez nagyon sok pontunkba került a konstruktőri verseny szempontjából.”

„Hogy James Allison szavait idézzem, ez vagy szándékosság, vagy inkompetencia…”

Wolff később a Forma-1 élő Twitter-műsorában tisztázta szavait a szándékossággal kapcsolatban.

„Nyilván egy ilyen incidens sem szándékos, csak egyszerűen fárasztó… Három verseny alatt ez volt a második alkalom, hogy nagyon ígéretes pozícióból ütöttek ki minket a legelején. Efféle dolgoknak nem szabadna megtörténniük topversenyzők között, a mezőny elején.”

„Ha a mi versenyzőink két ilyen hibát elkövetnének, és ugyanazt a csapatot ütnék ki, én biztosan elnézést kérnék.”

Rögtön a verseny után egyébként Lewis Hamilton is azt mondta, „érdekesen taktikázott a Ferrari”, Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke pedig szintén az olasz istállót bírálta.

Sebastian Vettel győzelmének köszönhetően 8 pontra növelte előnyét az összetettben, míg a Ferrari 20 ponttal vezet a Mercedes előtt a konstruktőri versenyben.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!