Mercedes: Fogalmunk sem volt arról, mit tesztelünk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Fogalmunk sem volt arról, mit tesztelünk

HIRDETÉS

A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn kijelentette, semmiféle előnyük nem származott abból, hogy a Spanyol Nagydíjat követően három napon át tesztelték idei autójukkal a Pirelli abroncsait.


A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn kijelentette, semmiféle előnyük nem származott abból, hogy a Spanyol Nagydíjat követően három napon át tesztelték idei autójukkal a Pirelli abroncsait.

Az ügy a vasárnapi, monacói verseny előtt robbant ki, kiderült ugyanis, a német istálló mintegy 1000 kilométert tesztelt Barcelonában a Pirelli felkérésére.

Monacóban a Red Bull és a Ferrari hivatalos tiltakozást nyújtott be a Mercedes ellen, a két gárda állítása szerint ugyanis a brackley-i alakulat vétett a Sportszabályzat ellen azzal, hogy idei autójával dolgozott – az idényközi teszteket ugyanis tiltják a regulák.

Brawn Monte-Carlóban kifejtette, a háromnapos teszten főképp a 2014-es abroncsokra fókuszáltak, valamint azokra a biztonsági intézkedésekre, melyeket a Pirelli a legutóbbi incidensek okán hozott. A szakember szerint gyakorlatilag semmit sem tudtak meg az olasz gumigyártó új abroncsairól.

„A teszt pontosan arról szólt, amit a Pirelli akart, ők határozták meg, mit csináljunk” – mondta Brawn.

„Tudjuk, hogy új gumit hoznak Kanadába, de fogalmunk sem volt arról, a kipróbált abroncsok közül melyik volt ez. Névtelenek voltak ezek a gumi. Nem tudhatjuk, mivel az abroncsok csak kóddal voltak ellátva – A-kóddal és B-kóddal.”

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, egyáltalán nem titokban teszteltek a Spanyol Nagydíj után.

„Nem titkos teszt volt. Nem tudom, honnan származik ez az információ, mivel ez a Pirelli tesztje volt. A Pirellin múlt, hogy terjeszti-e az információt, nem rajtunk, hiszen az ő tesztjük volt.”

„A Pirelli megkérte a csapatokat arra, hogy segítsék ki őket 12 hónapig, és nem igazán támogatták őket, szóval rengeteg kommunikáció folyt a Pirelli és a csapatok közt, melyben megkérték őket erre az 1000 km-es tesztre.”

„Nekünk nyilvánvalóan problémánk volt Bahreinben Lewisszal [Hamilton], ami miatt meglehetősen aggódtunk – és úgy döntöttünk, segítünk nekik. Úgy tűnt, senki más nem volt hajlandó erre.”

Hirdetés

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff hozzátette, nem titkolták a spanyolországi futam után, mire készülnek.

„Semmi titok nem volt benne. Mindent otthagytunk, a garázst, a buszokat, a kamionokat, a mérnöki irodákat” – mondta a szakember.

„Nem csaptuk be őket. Hogy is tehettük volna? Manapság semmi sem marad titokban.”

Az FIA a mai verseny után meghallgatta az érintett feleket, és bármilyen döntés is születik az ügyben, az nem lesz hatással a Monacói Nagydíj végeredményére, az ugyanis már hivatalos. A futamot Nico Rosberg nyerte Sebastian Vettel és Mark Webber előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!