Mercedes-fölény az első barcelonai edzésen - F1VILÁG.HU

Mercedes-fölény az első barcelonai edzésen

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Practice

Lewis Hamilton vezetésével a Mercedes nagy fölénnyel végzett az élen a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A Ferrarik hátránya 1 másodperc.

A királykategória csapatai a Spanyol Nagydíjon számos technikai újítást vonultatnak fel – a pénteki edzésnap jobbára ezen új elemek tesztelésével, valamint a Pirelli abroncsainak kiismerésével foglalatoskodik a mezőny.

A délelőtt 10 órától megtartott első másfélórás edzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. A Mercedes brit versenyzője 1 perc 21,521 másodperces idővel végzett az élen, mindössze 29 ezredmásodperccel volt gyorsabb, mint csapattársa, az Orosz Nagydíjon győztes Valtteri Bottas.

A Ferrarik hátránya már jelentősebb volt: Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel nagyjából 1 másodperccel maradtak el a Mercedesektől, noha ők is a Pirelli közepes keverékű abroncsaival érték el legjobb idejüket.

1

Vettel napja ráadásul nem indult könnyen, autója ugyanis egy technikai probléma – feltételezhetően váltóhiba – miatt már 5 kör után megállt. A német némi kényszerpihenő után folytatni tudta a körözést.

Räikkönen és Sebastian Vettel mögött a Red Bull párosa, Max Verstappen és Daniel Ricciardo végzett az 5. és 6. helyeken, majd meglepetésre következett a két Haas-Ferrari Kevin Magnussennel és Romain Grosjeannal.

A legjobb 10-ben végzett még Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Hirdetés

A Force India visszafogott teljesítménnyel kezdett a katalán fővárosban: Sergio Pérez 11., Esteban Ocon 12. lett, megelőzve a McLaren ifjú pilótáját, Stoffel Vandoorne-t.

Bár a belga viszonylag jól szerepelt, a McLarennél mégsem lehetnek elégedettek, Fernando Alonso alatt ugyanis már fél kör alatt megállt az autó a Honda-motor hibája miatt. A spanyol így hazai közönsége előtt – mért kört nélkül – az utolsó helyen zárta az edzést.

[tie_full_img][/tie_full_img]

A Spanyol Nagydíj programja 14 órakor folytatódik a második edzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!