A Mercedes-főnök elárulta, kit ültetne autóba a Williams helyében

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,06.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A Williams helyében egy feltörekvő fiatal tehetségnek adna lehetőséget a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A szakember korábban résztulajdonosa volt a patinás brit istállónak, egy ideje azonban már kizárólag a Mercedes alkalmazottjaként tevékenykedik.

A Williams várhatóan csak januárban jelenti be, ki lesz Lance Stroll csapattársa a 2018-as évadban. Úgy tudni, Robert Kubica még mindig esélyes az ülésre, és rajta kívül Szergej Szirotkin, valamint Daniil Kvyat is eséllyel pályázik Feliep Massa megüresedett helyére.

Toto Wolff azt mondja, ő a Williams helyében egy fiatal tehetségnek adna lehetőséget, noha megérti, hogy a csapatnak az anyagiakat is figyelembe kell vennie.

„Ha lenne szavam a Williamsnél, bátor lennék, és egy fiatal tehetséget ültetnék be, például Lando Norrist, George Russellt, vagy Charles Leclercet” – mondta a szakember a BBC 5 Live-nak nyilatkozva.

Szerinted ki lenne jó választás a Williams számára?

„A Forma-1 következő szupersztárjának megtalálása lenne a cél. A csapatnak viszont meg kell kötnie a megfelelő kompromisszumokat az anyagi helyzet figyelmen kívül hagyása nélkül.”

Leclerc egyébként jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben: az Alfa Romeo Sauber egyik autóját vezetheti.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!