A Mercedes-főnököt dühítették Ocon és Perez ütközései

Fotó: Sahara Force India
Fotó: Sahara Force India

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, a 2017-es évad során nagyon zavarta őt az, hogy juniorversenyzőjük, Esteban Ocon sokszor került összetűzésbe csapattársával, Sergio Perezzel a Force Indiánál.

Ocon tavaly csatlakozott a silverstone-i kiscsapathoz, Perezzel pedig számos alkalommal egymásnak feszültek a versenypályán, küzdelmeiknek nem egyszer ütközés lett a vége. Ocon elárulta, Wolff tanácsát is kikérte arra vonatkozóan, hogy kezelje a helyzetet.

A Mercedes-főnök most elárulta, nagyon dühítőek voltak a két versenyző sorozatos ütközései.

„Ami igazán zavar minket ezekben a csapaton belüli rivalizálásokban, hogy két összetört autóval érnek véget” – mondta a szakember.

„Ez nemcsak Estebanra vonatkozik, hanem Checóra is. Csapatfőnökként nagyon idegesít az ilyesmi.”

Ocon végül a 8. helyen zárta az egyéni pontversenyt, 1 hellyel és 13 ponttal lemaradva Pereztől. Wolff azt mondja, a francia pilótának le kell gyűrnie csapattársát 2018-ban, ha folytatni akarja a fejlődést.

„Esteban nagyon jól teljesített az elmúlt évben egy igazán erős Sergio Perez ellen. Idén meg kell tennie a következő lépést és javítani kell a teljesítményén. Hihetetlenül következetes, pár hibát elkövet, de nagyszerű a sebessége.”

„Idén tovább kell fejlődnie ebből a szempontból, és jobbnak kell lennie Pereznél.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek