Mercedes: Ha Hamilton nem marad, jöhet Alonso!

A Mercedes Forma-1-es csapata nemrég megerősítette, amennyiben nem sikerül megtartaniuk Lewis Hamiltont a 2016-os bajnoki évadra, kivetik a hálójukat a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóra.


A Mercedes Forma-1-es csapata nemrég megerősítette, amennyiben nem sikerül megtartaniuk Lewis Hamiltont a 2016-os bajnoki évadra, kivetik a hálójukat a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóra.

A spanyol versenyző idén a McLarennél folytatja pályafutását, noha köztudott, a Mercedes érdeklődését is felkeltette, amikor kiderült, távozik a Ferrari alakulatától.

A Mercedesnek jelenleg érvényes szerződése van Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal, noha utóbbi versenyzővel egyelőre még nem sikerült megállapodni a hosszabbításról.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója még novemberben azt mondta, még karácsony előtt aláírják az új kontraktust, lapunk értesülései szerint azonban ez mindezidáig nem történt meg.

Bár a felek nem látják okát annak, miért ne tudnának megegyezni a továbbiakról, Wolff a minap elárulta, ha mégsem jutnak dűlőre, Alonsóért szállnak majd harcba.

„Nincs okunk a sietségre, az év során megvitatjuk majd a dolgot” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak, majd amikor arról kérdezték, mi történik akkor, ha Hamilton jelenlegi, 2015 végéig szóló szerződését nem sikerül meghosszabbítani, így felelt: „Optimista vagyok, a prioritás az, hogy a jelenlegi versenyzőkkel folytassuk. Ha ez nem lehetséges, akkor Alonso egy topalternatívát jelent, akárcsak [Valtteri] Bottas.”

Wolff szerint Alonso továbbra is a mezőny egyik legjobb versenyzője, noha az elmúlt öt évben nem tudott komoly sikereket elérni a Ferrarival.

„Bármilyen autóban is legyen, veszélyes ellenfél. Ha egy olyan autóban ül, mely egy hatodik hely elérésére képes, akkor ő harmadik lesz vele.”

Alonso idén a McLarennél folytatja, és bár kontraktusa több évre szól, minden bizonnyal van egy kikötés a szerződésében, mely lehetővé teszi, hogy nem megfelelő teljesítmény esetén távozzon a csapattól.

Wolff elmondta továbbá, véleménye szerint a Williams csapata lesz a Mercedes legfőbb riválisa 2015-ben – noha azon sem lepődne meg, ha a Red Bull visszavágna a tavalyi, gyengén sikerült szezon után.

„Én a Williamst teszem a lista élére, de nagyon tartok a Red Bulltól is. Négy világbajnoki címet nyertek egyhuzamban, és minden forrásukat felhasználják majd, hogy ismét a trófeáért harcoljanak.”

„A Ferrarit sem szabad lebecsülni, hiszen ez a csapat egy ikon, és fontos számára, hogy mihamarabb újra nyerjen. Meggyőződésem, hogy hamarosan újra versenyképesek lesznek – talán már 2015-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!