Mercedes: Ha higgadtak maradunk, megtaláljuk a megoldást

Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Preparations, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Thursday 5 April 2018.
Fotó: Bahrain GP

Egy hónappal ezelőtt a Forma-1-es szakértők kevés kivétellel azt jósolták, a Mercedes az idei világbajnoki trófeával is elsétál majd. Három versenyen vagyunk túl, a címvédő gárda pedig egyet sem tudott megnyerni ezek közül. Toto Wolff ennek ellenére nem pánikol.

A német istálló jó eséllyel pályázott arra, hogy megnyerje az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat, a szerencse azonban a Ferrari mellé állt, és Sebastian Vettel 25 ponttal kezdte az idényt Melbourne-ben.

Bahreinben aztán az olaszok erőből nyomták le a Mercedest, a címvédő gárda pedig a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon sem volt csúcsformában. Sanghajban remek taktikával a Red Bull tudott nyerni, a Mercedesnél pedig nincs azonnali megoldás a felmerült problémákra.

Toto Wolff, a csillagos márka motorsport-főnöke a kínai verseny után azt mondta, leszegett fejjel kell dolgozniuk, és mindent meg kell tenniük azért, hogy összekapják magukat.

„A Forma-1-ben soha nincs gyors megoldás, de látható, milyen gyorsan tud változni a kép a teszteken, Melbourne-ben. Sokan azt jósolták, elfutunk majd a bajnoki címmel, az autónk ugyanis annyira domináns volt” – mondta a szakember.

„És most itt tartunk, három versenyt telt el, és nem jutottunk messze… Leszegett fejjel kell dolgoznunk, higgadtnak kell maradnunk, és megoldásokkal kell előállnunk. Nagy a bizodalmam a csapatban, már bizonyítottak a múltban is.”

Wolff kiállt a Mercedes stratégiája mellett, miszerint nem hozták ki Lewis Hamiltont friss abroncsokért, amikor a versenyirányítás beküldte a biztonsági autót.

„Igazán rugalmasak vagyunk. Azt gondolom, remek stratégáink vannak. Láthatták, hogy Valtteri elégávása is briliánsan működött. De nagyon összetetté válik a folyamat, ha hat autó esélyes a győzelemre, nem pedig egy vagy kettő. Hirtelen rengeteg opció lesz. A Red Bull nagyon bátor döntést hozott azzal, hogy mindkettejüket kihozta lágy gumikért.”

„Az volt a kérdés, ki futja a leggyorsabb versenyt. A mi szimulációink azt mutatták, hogy azzal leszünk a leggyorsabbak, ha kint maradunk. Abban nem vagyok biztos, hogy a Red Bullt meglepte a saját tempója, de minket és mindenki mást meglepett.”

„Nekünk pedig nem volt meg a tempónk. Egyáltalán nem voltunk azon a szinten, amit amilyenre számítottunk, és amilyenben reménykedtünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!