Mercedes: Ha szükséges, lecseréljük versenyzőinket - F1VILÁG.HU

Mercedes: Ha szükséges, lecseréljük versenyzőinket

HIRDETÉS

Noha úgy tűnik, a Forma-1 élcsapatainál nem várható változás 2015-re, a paddockban terjengő pletykák szerint bizony bőven akadhatnak meglepetések az idei bajnokság befejeztével.


Noha úgy tűnik, a Forma-1 élcsapatainál nem várható változás 2015-re, a paddockban terjengő pletykák szerint bizony bőven akadhatnak meglepetések az idei bajnokság befejeztével.

Romain Grosjean, a Lotus versenyzője Monzában úgy nyilatkozott, véleménye szerint a versenyzői piac idei alakulásának kulcsa Fernando Alonso.

A spanyolnak ugyan 2016 végéig szóló szerződése van a Ferrarival, és nemrég kijelentette, esze ágában sincs otthagyni Maranellót, volt csapata, a McLaren állítólag mindent megtesz azért, hogy visszacsábítsa a kétszeres világbajnokot.

Jenson Button – kinek jövője továbbra sem tisztázott – mindazonáltal nem gondolja úgy, hogy a spanyoltól függne a sorsa.

„Nem igazán gondolom úgy, hogy Alonso a kulcs. Szerintem a McLaren két pilótája a kulcs” – mondta Button, utalva arra, hogy sem neki, sem csapattársának, Kevin Magnussennek nincs még érvényes szerződése a jövő évre.

Egyikük sem érezheti tehát biztonságban magát, főleg annak fényében, hogy a McLaren nemcsak Alonsóra, de a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelre is kivetette a hálóját. A német Olaszországban nem is tagadta, hogy tárgyal a wokingiakkal.

„Nem ez az első eset, hogy megkerestek, ami nyilván jó is, de nem az én stílusom beszámolni az ilyenekről a nyilvánosságnak” – mondta a címvédő, majd nevetve hozzátette: „Spában csütörtökön már azt hallottam, hogy három évre 150 millió fontért aláírnék – kérdeztem, hogy hol van az a toll, de senki sem jött vissza!”

És bár szerződéssel rendelkeznek, a Mercedes versenyzőinek jövője is nagyban függ attól, mennyire jönnek ki egymással a bajnokság hátralévő versenyein egyre élesedő bajnoki harc közepette.

Toto Wolff nemrég elismerte, ha szükséges, lecserélik versenyzőiket a következő szezonra.

Hirdetés

„Számításba vennénk egy más versenyzői felállást, és levonnánk a következtetéseket” – mondta a szakember a BBC-nek.

„Ha nem tudjuk kezelni őket úgy, hogy az megfeleljen a Mercedes-Benz szellemiségének, akkor azt el kell ismernünk.”

Ami a mezőny hátsóbb traktusát illeti: Nico Hülkenberg a napokban világossá tette, ő jelenleg nem játszik aktív szerepet a versenyzői piacon, hiszen minden bizonnyal marad a Force Indiánál 2015-re is.

„Nagyon kényelmes helyzetben érzem magam, nincsenek álmatlan éjszakáim” – mondta a német, kinek csapattársa, Sergio Pérez arról beszélt, úgy érzi, neki is jó esélyei vannak a maradásra, még ha pletykálnak is arról, hogy helyét Daniel Juncadella veheti át.

„Nem aggódom. Nem olyan a helyzet, mint tavaly a McLarennél – most nagyobb szerepem van a döntéshozásban, és kényelmesen érzem magam a Force Indiánál” –nyilatkozta a mexikói tehetség.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!