Mercedes: Hagyják békén az F1-es szabályokat! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Hagyják békén az F1-es szabályokat!

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Forma-1 hibát követ el, ha továbbra is erőlteti a drasztikus szabályváltozásokat a következő, 2017-es idényre.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint a Forma-1 hibát követ el, ha továbbra is erőlteti a drasztikus szabályváltozásokat a következő, 2017-es idényre.

Az idei szezon első három versenye jóval érdekesebben alakult, mint a tavalyi futamok, köszönhetően főleg annak, hogy a csapatok nagyobb szabadságot kaptak a gumiválasztás tekintetében.

Mindeközben azonban továbbra is zajlanak az egyeztetések arra vonatkozóan, hogy 2017-re mennyire változzanak meg az F1-es szabályok. A tervek szerint nagyobb leszorítóerejű autók érkeznének, a versenyzők azonban ezért nem feltétlenül lelkesednek, mert attól tartanak, nehezebbé válik az előzés a királykategóriában.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke úgy véli, egyáltalán nem lenne szükség drasztikus változásokra.

„Békén kellene hagynunk a szabályokat” – mondta a szakember.

„És lehet, hogy ezzel most magunk ellen beszélek, hiszen már nem vagyunk akkora előnyben, mint tavaly. A versenyek viszont nagyszerűek, és még jobbak lesznek, ha békén hagyjuk a szabályokat.”

A V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta a Mercedes dominál az F1-ben, idén azonban a német istálló előnye szemmel láthatóan kisebb, mint 2014-ben és 2015-ben.

„Még ha kényelmetlen is a kereskedelmi jogok birtokosának az, hogy ennyi versenyt nyertünk és két világbajnoki címet, minél tovább stabilan hagyjuk a szabályokat, annál jobban kiegyenlítődnek a teljesítmények. Most pontosan ez történik” – magyarázta Wolff.

„A motorok egyre inkább közelítenek egymáshoz – és a csapatok is. Most már egyre kevesebbet fejlődünk, a többiek pedig nagyobb lépéseket tesznek felénk. Szóval szerintem lassan ideális helyzet alakul ki nagyszerű versenyekkel.”

Hirdetés

„Most volt két nagyszerű futamunk. De vajon képesek vagyunk elég gyorsan reagálni erre és elismerni a dolgot, és megmaradni ezeknél a reguláknál? Nem tudom.”

„Változtatni fogunk rajtuk. Jövőre valaki más, vagy mi el fog szaladni a bajnoki címmel, mert ez van a szabályokban, és minden a nulláról kezdődik. Több leszorítóerő lesz, ami a nyers köridőkön nem látszik majd, viszont kevesebb előzés lesz…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!