Mercedes? Hamilton 2007-es veresége a bizonyíték, nem pihenhetünk! - F1VILÁG.HU

Mercedes? Hamilton 2007-es veresége a bizonyíték, nem pihenhetünk!

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a McLaren 2007-es veresége a bizonyíték arra, hogy tetemes bajnoki előnyük birtokában sem dőlhetnek hátra addig, ameddig be nem biztosítják újabb világbajnoki címüket.
2018 Großer Preis von Singapur, Samstag - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes Lewis Hamilton

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a McLaren 2007-es veresége a bizonyíték arra, hogy tetemes bajnoki előnyük birtokában sem dőlhetnek hátra addig, ameddig be nem biztosítják újabb világbajnoki címüket.

A német istálló számára kiválóan alakultak az elmúlt versenyek, Lewis Hamilton pedig négy versennyel a bajnokság vége előtt 67 pontos előnyre tett szert az összetettben Sebastian Vettellel szemben – így már a hétvégi Amerikai Nagydíjon bebiztosíthatja ötödik világbajnoki címét.

Ha a brit nyer Austinban, Vettel pedig nem végez a 2. helyen, Hamilton lesz a 2018-as Forma-1-es idény legjobbja.

A meglehetősen kényelmes helyzet ellenére azonban a Mercedesnél nem dőlnek hátra – Toto Wolff szerint mindig van esély arra, hogy valami váratlan történik.

Erre a legjobb példa a 2007-es idény, amikor Lewis Hamilton – még a régi pontrendszerben – 17 pontos előnnyel vezette a bajnokságot Kimi Räikkönen előtt két futammal a szezon vége előtt. A britnek csak egy 3. helyre lett volna szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa bajnoki diadalát Kínában, ám a bokszutcába hajtva hibázott, Brazíliában pedig váltógondjai támadta, így végül Räikkönen lett a bajnok.

Toto Wolff elárulta, az, hogy Hamilton előnye ekkora, nem változtat a hozzáállásukon.

„Semmit sem jelent. 2007-ben, két futammal a vége előtt a mai pontrendszer szerint 45 pont volt az előnye, és végül elveszítette a bajnoki címet” – mondta a szakember.

„Gondolta akkor bárki is, hogy két verseny alatt el lehet veszíteni 45 pontot? Lehetetlenség… De a versenyeket vasárnaponként futják, és nem feltétlenül a leggyorsabb autó győz. Nyáron volt olyan pillanat, amikor nem a miénk volt a leggyorsabb autó, mégis szereztünk pár győzelmet.”

„Nem szeretném levenni a lábunkat a gázról, mert egy kiesés, vagy egy furcsa verseny, és minden eltűnik. Szóval semmi sem változik.”

Hirdetés

„Kellemetlen incidensek bárhol történhetnek, és egy kieséssel, vagy néhány következetesen rossz eredménnyel sok pontot bukhatunk. Tudom, hogy a valószínűségszámítás elvei szerint nem tűnik úgy, hogy megtörténik, de ez autósport, bármi előfordulhat. Arra sem akarok gondolni, hogy mi van, ha eltöri az egyik ujját! A motorsportban minden megtörténhet.”

„De túl sokat rágódni sem akarok rajta, mert ez rossz karma. Szóval irány Austin, legyen egy erős hétvégénk, és remélhetőleg bezsebeljük a bajnoki címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!