Mercedes: Idén a Red Bull-lal is számolnunk kell - F1VILÁG.HU

Mercedes: Idén a Red Bull-lal is számolnunk kell

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint nem kétséges, hogy 2019-ben a Red Bull Racinggel is számolni kell a Forma-1-es világbajnoki cím vonatkozásában.
Fotó: Red Bull Racing

Az energiaital-gyárosok az idei évre szövetségre léptek a Hondával, mely gyártó végigszenvedte az elmúlt éveket, főleg a McLarennel eltöltött időszakot.

A Red Bull viszont Max Verstappen révén dobogóra állhatott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, ami jól mutatja, a Honda milyen komoly előrelépéseket tett a V6-os erőforrás teljesítményét és megbízhatóságát tekintve.

A Mercedesnél éppen ezért úgy vélik, idén nemcsak a Ferrarival, hanem a Red Bull-lal is komolyan számolniuk kell.

„A Honda kétségkívül hatalmas előrelépést tett” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója. „Ha megnézzük a sebességüket, egy teljesen más Red Bullt látunk, mint korábban.”

„Az egyenesekben nagyon gyorsak, amit jó látni, hiszen szeretnénk, hogy ők is harcban legyenek, és nagyszerű csatát vívjunk. Nagyon örülök a Honda miatt. Ez volt az első dobogójuk F1-es visszatérésük óta, és nagyon megérdemlik. Nehéz időkön mentek keresztül.”

„Nagyszerű volt látni a Hondát a dobogón, és azt is, mennyire boldogok voltak a srácok.”

Wolff szerint beszédes volt az is, ahogy Max Verstappen megelőzte Sebastian Vettel Ferrariját a melbourne-i idénynyitón.

„Nagyon erősek voltak. Láthattuk, hogyan falták fel Sebastiant a 3-as kanyar előtt – a motorerő hatalmas volt. És ez a Red Bull-lal kombinálva ez fenyegetést jelent majd. A teljesítményszint alapján nem kétséges, hogy számolni kell velük az idei bajnokságban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!