Mercedes: Idén nem lesz annyi gondunk a gumikkal - F1VILÁG.HU

Mercedes: Idén nem lesz annyi gondunk a gumikkal

HIRDETÉS

A Mercedes technikai igazgatója, Bob Bell elárulta, biztos abban, hogy csapatának idén nem lesz annyi problémája a Pirelli abroncsaival, mint 2012-ben.


A Mercedes technikai igazgatója, Bob Bell elárulta, biztos abban, hogy csapatának idén nem lesz annyi problémája a Pirelli abroncsaival, mint 2012-ben.

A német istálló tavaly sokat szenvedett, autója ugyanis nem tudott megfelelően bánni az abroncsokkal, melyek miatt a versenyzők közel sem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit szerettek volna.

Bár a Pirelli az idei évre is jelentősen változtatott keverékein, Bell szerint a csapatok – köztük a Mercedes is – jobban felkészültek a kihívásokra.

A szakember szerint ráadásul a Mercedes tanult a tavalyi év kudarcaiból.

„Ugyan ez nem mutatkozott meg a pályán, valójában tavaly nagyon sokat tanultunk a gumikról, illetve arról, hogy hogyan kell kezelnünk őket” – fogalmazott a Mercedes technikai igazgatója.

„A teljesítményen ugyan ez nem mutatkozott meg, de ennek egészen más okai voltak. Idén úgy vághatunk neki a szezonnak, hogy sokkal jobban értjük, mire van szükségünk ahhoz, hogy elkerüljük a hasonló problémákat. Remélhetőleg bizonyítani is tudjuk majd a versenypályán, hogy jól végeztük a dolgunkat télen.”

„Tehát sokkal jobb formában kezdhetjük ezt a szezont, sokkal többet tudunk arról, hogyan kell bánni ezekkel a gumikkal.”

Bell azt ugyan elismerte, hogy a Pirelli idei abroncsai is okoznak majd fejtörést a mezőnynek, véleménye szerint azonban a csapatok már pontosan tudják, hogy kezeljék a kialakult helyzetet.

„Elég szeszélyesek az abroncsok, nem könnyű bánni velük. Más a keverékük és a szerkezetük, tehát sokkal több gumiproblémát látunk majd. De véleményem szerint az összes csapat megtanulta kezelni ezt a dolgot. Szóval nem lesz majd akkora sokk, mint tavaly év elején.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!