Mercedes: Ilyen meglepetések érhetnek, ha megpihenünk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Ilyen meglepetések érhetnek, ha megpihenünk

HIRDETÉS
A Mercedes számára semmi nem úgy alakult a Szingapúri Nagydíjon, ahogy tervezték – a Ferrari utóbbi versenyeken aratott győzelmei arra hívja fel a csapat figyelmét, hogy sosem pihenhetnek meg, véli a csapatfőnök, Toto Wolff.
SINGAPORE STREET CIRCUIT, SINGAPORE - SEPTEMBER 21: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the Singapore GP at Singapore Street Circuit on September 21, 2019 in Singapore Street Circuit, Singapore. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

Lewis Hamilton hiába indult a második rajtpozícióból, a Mercedes ezúttal nem képviseltette magát a dobogón. A Ferrari kettős győzelmet aratott Szingapúrban, egy olyan pályán, amely „papíron” az ezüstnyilaknak kedvez. 

Hamilton a futam után elmondta, hiába kérte a csapatot, hogy vállalják a kockázatot, és próbálkozzanak az elévágással, nem hallgattak rá – a brit szerint ezen múlt a győzelem. 

Wolff elmondta, fontolóra vették, hogy Hamiltont a bokszba hívják, azonban könnyen forgalomba kerülhettek volna, és ha így történik, akkor sokkal több időt veszítenek a lassabb autók mögött. 

„Beszéltünk az elévágásról, de megvolt a veszélye annak, hogy forgalomban ragadunk” – nyilatkozta a csapatfőnök. „Vettel csapata jól csinálta, nem volt vesztenivalójuk, és azt hiszem, mindenki meglepődött, hogy mennyire sikeres volt az elévágás.”

 „Ezután megpróbáltuk az ellenkezőjét csinálni, mint ők, és kicsit tovább pályán maradni.”

„Sokat spekuláltunk, de minden másképp alakult, mint terveztük: a gumik elkoptak, egyáltalán nem voltunk versenyképesek, és teljesen máshol landoltunk.”

A biztonsági autós periódus alatt hiába rázódott össze a mezőny, a Mercedesek ekkor sem tudtak előzéssel próbálkozni. 

„Minden újraindításkor hiányzott a tempó, ez a kemény valóság” – mondta a szakember. 

Wolff szerint össze kell kapniuk magukat, hiszen a szezon másik felében, a nyári szünet vége óta a Ferrari mindhárom versenyt megnyerte – szerinte ez arra emlékezteti őket, hogy sosem pihenhetnek meg a szezon során. 

Hirdetés

„Az elmúlt három versenyt megnyerték. Soha nem ülhetünk a babérjainkon, mert akkor érhetnek minket meglepetések…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!