Mercedes: Jövőre még nem harcolhatunk a vb-címért

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn szerint nem reális azt gondolni, hogy csapata 2012-ben a világbajnoki címért szállhat majd harcba.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn szerint nem reális azt gondolni, hogy csapata 2012-ben a világbajnoki címért szállhat majd harcba.

A Daimler elnöke, Dieter Zetsche nemrégiben úgy nyilatkozott, nem elégedett a brackley-i gárda jelenlegi teljesítményével, miután az csak a negyedik helyet foglalja el a világbajnoki tabellán a Red Bull, a McLaren és a Ferrari mögött.

Brawn elmondta, a folyamatos fejlődésre törekednek, ám leghamarabb csak 2013-ban beszélhetnek bajnoki címről.

„A célunk, hogy minden évben jobbak legyünk, és tény, hogy nem lehetünk elégedettek a jelenlegi eredményekkel” – nyilatkozta a szakember a spanyol El Pais című napilapnak.

„Tavaly negyedikek voltunk, mint ahogy idén is. A következő lépés az kellene, hogy legyen, hogy a harmadik, vagy a második helyért szállunk harcba, 2013-ban pedig a bajnoki címért.”

„Muszáj előrelépni, ha pedig nem sikerül, meg kell tudnod, miért, és változtatnod kell a stratégián.”

Brawn hozzátette, nem tart attól, hogy a Mercedes elveszíti türelmét a többévnyi sikertelenség láttán.

„A Mercedes tudja, milyen kihívásokkal kell szembenéznünk a Forma-1-ben, éppen ezért akarják bizonyítani, hogy képesek megfelelni a kihívásnak. Ez a világ legversenyképesebb és legkomplikáltabb bajnoksága, és ha a győzelem könnyű volna, az nem lenne érdekes.”

A szakember ezzel együtt figyelmeztetett arra, miután a technikai szabályok nem változnak jelentősek, a Red Bull 2012-ben is pokolian erős lesz.

„Ha nyersz, mint ahogy most a Red Bull teszi, akkor az a forgatókönyv teljesül, amit szeretnél. Ha a szabályok nem változnak, akkor kevesebb lehetőség van arra, hogy másképp értelmezzük azokat.”

A Mercedes csapatfőnöke éppen ezért nem látja sok esélyét annak, hogy lesznek olyan forradalmi újítások, mint például 2009-ben a Brawn GP dupla diffúzora, melyet saját bevallása szerint nem is ő maga, hanem egy japán mérnök talált ki.

„Egy Honda egy japán mérnöke találta ki. Bemutatta nekünk, mi kielemeztük, és életképesnek találtuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!