Mercedes: Jövőre nehezebb lesz legyőzni a riválisokat

2019 Brazilian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton followed by Charles Leclerc Mercedes Ferrari
Fotó: Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff biztos benne, riválisaik, a Ferrari és a Red Bull a következő idényben még nagyobb nyomást helyeznek majd rájuk.

Az ezüstnyilak idén sorozatban hatodszor nyerték meg mindkét világbajnoki címet, habár az idény második harmadában az ellenfelek igencsak felerősödtek.

A Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff nemrég kielemezte a 2019-es idényt, melynek elején remekül szerepeltek, aztán viszont lankadt a teljesítményük. A szakember szerint kulcsfontosságú volt az, hogy a hajrára összekapták magukat.

„A legjelentősebb dolog az idei szezonban nyilvánvalóan Niki [Lauda] halála volt, ez egyfajta árnyékot vetett az idényre” – fogalmazott a Mercedes-főnök.

„A teljesítményt tekintve pedig én három részre bontanám. Az elsőben, a szezon elején nagyon jól teljesítettünk, nagyon versenyképesek voltunk. Aztán a nyári szünet után nem. Végül összeszedtük magunkat, és nem ejtettük el a labdát, versenytársaink viszont igen, és ennek köszönhetően nyertük meg a bajnokságot.”

Wolff hozzátette, meggyőződése, hogy riválisaik, a Red Bull és a Ferrari 2020-ban még nagyobb nyomást helyeznek majd rájuk.

„Határozottan! Láthattuk, mennyire gyors most a Red Bull, és mennyit fejlődött a Honda. És ott van a Ferrari is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!