Mercedes: Kézben tartjuk a dolgokat - F1VILÁG.HU

Mercedes: Kézben tartjuk a dolgokat

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója biztos benne, képesek lesznek kontroll alatt tartani versenyzőiket, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget az egyre élesedő bajnoki küzdelemben.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója biztos benne, képesek lesznek kontroll alatt tartani versenyzőiket, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget az egyre élesedő bajnoki küzdelemben.

A páros viszonya a legutóbbi, monacói versenyhétvégén mérgesedett el, ám kiderült, már ezt megelőzően is a határokat feszegették – például, amikor a csapat kérésének nem megfelelő motorvezérléseket használtak.

Wolff pontosan tudja, Hamilton és Rosberg párharca megnehezíti a csapat életét, ugyanakkor biztos benne, az irányítás nem fog kicsúszni kezeik közül.

Amikor a szakembert arról kérdezték, képesek-e irányításuk alatt tartani a dolgokat, így felelt: „Igen, abszolút! Egy rendkívül komoly szervezetnek képezik a részét, és 110 százalékig biztos vagyok abban, hogy kettejük csatája nem lesz a csapat kárára.”

Wolff hozzátette, a Mercedes „tartozik annyival a rajongóknak”, hogy hagyja csatázni pilótáit a folytatásban is.

„Egy kicsit stresszesebb kezelni ezt a csapatnak, de nem akarok olyat, hogy gyakorlatilag a teljes versenytávra meghatározzuk a sorrendet – a Forma-1 nem erről szól. Viszont ennek viselnünk kell a következményeit. Láthattunk már a múltban is néhány nagyon híres csapatfőnököt, akiknek volt két igencsak versenyképes pilótájuk, akik a bajnoki címért harcoltak, és bizonyos helyzetekben ennek azért megvan a varázsa.”

„Mi azt a filozófiát tartjuk, hogy hagyjuk versenyezni őket, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egy kicsit nehezebb dolgunk van. De a csapat érdeke az első, és soha nem fogjuk az egyéni érdekeket előrébb helyezni. Ezt mindketten tudják, el is fogadják, és alkalmazkodtak ehhez a filozófiához.”

Hamilton egyébként a közösségi médián keresztül múlt pénteken azt üzente, ő és Rosberg maguk mögött hagyták már a monacói történéseket.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!