Mercedes: Komoly fejlesztésekre van szükségünk - F1VILÁG.HU

Mercedes: Komoly fejlesztésekre van szükségünk

HIRDETÉS

Jelentős fejlesztésekre van szüksége a Mercedes alakulatának ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élmezőny csapataival – véli a gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug, aki azonban jó szereplést vár a hétvégi Monacói Nagydíjon.


Jelentős fejlesztésekre van szüksége a Mercedes alakulatának ahhoz, hogy felvegye a versenyt az élmezőny csapataival – véli a gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug, aki azonban jó szereplést vár a hétvégi Monacói Nagydíjon.

A szakember az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva osztotta meg gondolatait a csapat teljesítménye kapcsán, és kiemelte, habár elégedett a Spanyolországban elért eredményekkel – ahol Michael Schumacher hatodik, Nico Rosberg pedig hetedik lett -, komoly előrelépésre van szükségük, ugyanis még nem hozták ki a maximumot az MGP W02-es versenygépekből.

„Úgy fogalmaznék, hogy sebesség tekintetében több potenciálra van szükségünk. Az eredmények, melyeket Spanyolországban elértünk rendben voltak, de a sebességen javítanunk kell” – mondta Haug.

„Az első feladatunk az, hogy ellenőrizzük, hogy elértük-e mindazt Spanyolországban, amit lehetett. Azt hiszem, több van az autóban, és vannak különböző pályák, mint például a törökországi és a kínai, ahol meglehetősen versenyképesnek tűntünk a riválisokhoz képest.”

„Nem voltunk fantasztikusak, de sokkal közelebb voltunk – viszont tudom, hogy fejlődnünk kell. Meg kell tennünk ezt, és úgy kell megtennünk, mint egy csapat.”

Haug hozzátette, megvannak az eszközeik a gyors fejlődéshez, így meggyőződése, hogy hamarosan komolyabb előrelépést tehetnek.

„Ezek nem pusztán szavak. Ross [Brawn] egy rendkívül tapasztalt fickó, és van néhány remek, magasan értékelt szakemberünk, akik nagyon keményen dolgoznak, a tőlük telhető legjobbat nyújtják. De szükségünk van egy fejlesztett technikai csomagra. Ez az, amin dolgozunk. És azt hiszem, remek lehetőségeink vannak ahhoz, hogy ezt elérjük.”

Habár a szakember szerint a komolyabb fejlesztések jelentik a siker kulcsát, bízik abban, hogy már a hétvégi Monacói Nagydíjon jól szerepelhetnek, tavaly ugyanis az Ezüstnyilak meglehetősen gyorsak voltak a szűk utcai pályán.

„Tényleg gyorsak voltunk Monacóban. Nico első volt a Q2-ben egy kísérlet után, miközben a többiek kétszer próbálkoztak. Aztán forgalomba kerültünk a Q3-ban. Utólag belegondolva talán kicsit több üzemanyag kellett volna az autóba, mert kell találni egy tiszta kört. Remélhetőleg idén hasonlóan jók leszünk, de nem ígérhetek semmit, nem tudok jósolni.”

Hirdetés

„Az autó és a versenyző is nagyon fontos ezen a pályán, de ha van egy olyan versenygéped, ami önbizalmat ad, akkor bizony komolyabb különbségek jelentkezhetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!