Verstappen vs. Ocon

Mercedes: Le kell győznünk a Ferrarit a bajnokságban

A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, rendkívül fontos volna megverni a Ferrari csapatát az idei szezonban, és másodikként zárni a bajnokságot a Red Bull Racing mögött.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál úgy vélik, rendkívül fontos volna megverni a Ferrari csapatát az idei szezonban, és másodikként zárni a bajnokságot a Red Bull Racing mögött.

A Red Bull óriási léptekkel halad afelé, hogy sorozatban negyedik szerint a legjobb legyen a száguldó cirkuszban, a második pozícióért azonban továbbra is komoly küzdelem folyik.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, nemcsak azért volna jó legyőzni a Ferrarit a konstruktőrök versenyében, mert az komoly anyagi előnyökkel járna, hanem azért is, mert ezzel megmutathatnák, hogy felkészültek a 2014-es szezon kihívásaira.

„Ez nagyon fontos” – mondta a szakember, amikor arról faggatták, van-e jelentősége a konstruktőri második helyezésnek. „Sikerült előrelépéseket tennünk, és momentán úgy tűnik, a harmadik hely mindenképp meglehet.”

„De továbbra is nagyon motiváltak vagyunk, és legalább a második legjobbak szeretnénk lenni.”

Bár a brackley-i gárda a nyári szünet óta mindössze egyetlen dobogós helyezést ért el, ezáltal pedig visszacsúszott a harmadik helyre a gyártók versenyében, Wolff úgy véli, továbbra is gyorsabbak a Ferrarinál.

„Nyilvánvalóan elfogult vagyok, de ha az autó teljesítményét nézem – még akár a szingapúri versenyen látott tempót is –, azt kell mondanom, mi vagyunk a második legjobb csapat momentán.”

„Csak egy kicsit ellaposodik a teljesítménygörbe, de ez a szezon végén teljesen normális. De továbbra is vannak újításaink az autóhoz, és bőven lehet még pontokat szerezni.”

Habár a konstruktőri második hely megfelelő alapokat biztosítana a 2014-es idényre, Wolff elismeri, a Red Bull előnye jelenleg olyan hatalmas, hogy abszolút favoritként várhatja a következő szezont.

„A teljesítmény az embereken múlik, és miután a legtöbb csapatnál ugyanezek az emberek maradnak, nem hinném, hogy olyan jelentős változás áll majd be az élcsapatok között” – fogalmazott a Mercedes motorsport-főnöke.

„A motorokon egy kicsit több múlhat jövőre, de ha megnézzük a Ferrari maranellói infrastruktúráját, a Renault franciaországi központját, akkor láthatjuk, hogy épp olyan motiváltak, mint mi vagyunk. Nem látok olyan nagy különbséget.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek