Wolff: Leclerc a jövő szupersztárja

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint a Ferrari jól döntött azzal, hogy Charles Leclercet szerződtették a 2019-es szezonra.

A Ferrari számos kritikát kap azt illetően, hogy Räikkönen helyére nem a fiatal Charles Leclercet kellett volna szerződtetniük, hiszen a Sauber pilótájának még gyűjtenie kellene a tapasztalatokat.

Leclerc a Ferrari valaha volt második legfiatalabb versenyzőjeként kerül majd az olaszokhoz, ahol tudják, hogy a monacói pilótának még sokat kell tanulnia.

A kérdésre, megkönnyebbült-e, hogy a Ferrari nem Fernando Alonsót szerződtette, Wolff így válaszolt: „Vigyázni kell, hogy az ember mit kíván magának.”

A szakember elmondta, maximálisan elismeri Leclerc teljesítményét és tehetségét, és biztos benne, hogy a későbbiekben valódi veszélyt jelenthet a Mercedes pilótái számára is a versenypályán.

„Egy fiatal Charles számomra egy szupersztár – a jövő szupersztárja” – mondta. „Az autón kívül is egy kedves srác, és a jó emberekkel jó dolgok történnek.”

„Az, hogy a Ferrari a jövőben Charlesra fog támaszkodni, természetesen az egész sportra nézve szuper.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek