Mercedes: Leclerc pole-ja a bizonyíték, a Ferrari mindenhol erős

GP SINGAPORE F1/2019 -  SABATO 21/09/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Charles Leclerc szingapúri rajtelsősége a bizonyíték arra, hogy a Ferrari most már minden versenypályán „erős” autóval rendelkezik.

Leclerc idei ötödik pole pozícióját szerezte Szingapúrban – egy olyan pályán, mely papíron elméletileg nem fekszik a Ferrari autójának, fontos ugyanis a jó leszorítóerő, mellyel az olaszok sokat küszködtek a 2019-es szezon során.

A Scuderia már jó ideje dolgozik azon, hogy javítson ezen a területen, így Szingapúrba is több újítással érkezett. Úgy tűnik, ezek beváltak, és nagyban hozzájárultak Leclerc újabb pole-jához.

A monacói ráadásul úgy lett a leggyorsabb az időmérőn, hogy szemmel láthatóan többször is belehibázott mért körébe.

„Ha megnézzük Charles körét, látható, hogy elég kusza volt. Volt egy elég komoly pillanata a 3-as kanyarban. És még egy a kör során” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Szóval egyszerűen arról van szó, hogy a csomagjuk igencsak erős. Össze kell dugnunk a fejünket, és megkérdezni magunktól, hogy ’mindent jól csináltunk?’. És a válasz kétségkívül az, hogy ’nem teljesen’.”

Leclerc Belgiumban és Olaszországban is a pole-ból indulva győzött, és mivel Szingapúrban nem egyszerű előzni, jó eséllyel pályázik az elsőségre vasárnap is.

„Azt gondolom, a Ferrarinak mindig rajta kell lennie a radarunkon” – mondta Wolff.

„Volt néhány igazán jó versenyük a szezon elején is, aztán valahogy szétestek, mostanában pedig ismét erős formát mutatnak.”

„Amikor megérkeztünk erre a hétvégére, rengetegszer hallottam, hogy ’ti vagytok a favoritok, köztetek és a Red Bull között dől majd el, a Ferrari pedig sehol sem lesz, mert az autójuk csak az egyenesben gyors’.”

„Én mindig azt mondom, igyekszünk óvatosak lenni ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, és most itt tartunk. Lehet, hogy ez egy különc pálya, egy kicsit kilóg a sorból, nekik pedig mázlijuk volt. De én nem így gondolom. Szerintem a Ferrari mindig erőt képvisel.”

Wolff azt mondja, a szingapúri időmérőn a Mercedes „nem érzett rá a gumikra”.

„A hétvége során néhányszor láthattuk, hogy a versenyzők nagyon jónak érezték a tapadást, máskor nem. Amikor pedig igazán számított, mi talán nem voltunk a legjobb helyzetben.”

„Szingapúr különleges, mert nagy a hőség, és szükség van bizonyos technikára, hogy kiegyensúlyozzuk az első és a hátsó tengelyt. Voltak gyengébb napjaink, amikor nem igazán értettük, mire van szükség, és aztán voltak remek napjaink, mint ahogy tavaly is.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!