A Mercedes legyűrhetetlen Interlagosban - F1VILÁG.HU

A Mercedes legyűrhetetlen Interlagosban

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Akárcsak az első szabadedzésen, a Brazil Nagydíj második tréningjén is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. Őt csapattársa, Valtteri Bottas követi a második helyen, a harmadik pozícióban pedig Daniel Ricciardo végzett.

A négyszeres világbajnok 1 perc 9,515 másodperces idővel végzett az élen a Pirelli szuperlágy abroncsait használva. Legjobb ideje 48 ezredmásodperccel bizonyult jobbnak, mint csapattársa, Valtteri Bottas legjobbja.

A Mercedes párosára Daniel Ricciardo jelentette a legnagyobb fenyegetést – az ausztrál 0,228 másodperces hátránnyal végzett harmadikként, megelőzve Sebastian Vettelt.

Az 5. helyen a másik Red Bull-lal Max Verstappen zárt, míg a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen 6 tizedmásodperces lemaradással 6. lett.

Esteban Ocon remekelt a Force Indiával: az ifjú francia csapattársánál, Sergio Pereznél közel 4 tizedmásodperccel volt jobb, és a top 10-ben, a 7. helyen zárt, megelőzve Felipe Massát és Nico Hülkenberget.

A McLaren versenyzője, Fernando Alonso 31 kör megtétele után a 10. helyen zárt honfitársát, Carlos Sainzot megelőzve.

Alonsót egyébként műszaki gondok is hátráltatták, melyek miatt a csapat visszarendelte őt a bokszba. A Honda kivizsgálta a problémát, majd visszaküldték a kétszeres világbajnokot a pályára.

A Sauber versenyzője, Marcus Ericsson számára kiábrándítóan alakult a második gyakorlás: a svéd pilóta a Pinheirinho nevű kanyarban falnak csapta autóját. Bár vissza tudott térni a bokszba, az edzés során már nem gurult újra pályára.

A második tréningen Kevin Magnussen Haas-Ferrariját Antonio Giovinazzi vezette: az olasz 2,9 másodperces hátránnyal utolsó lett.

Hirdetés

tabla

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!