Mercedes: Még a Ferrari a mérce a végsebességet tekintve

Fotó: Mercedes
2019 Azerbaijan Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Sebastian Vettel Valtteri Bottas Mercedes
Bár a hétvégi Azeri Nagydíjon sorozatban negyedik kettős győzelmét szerezte a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff szerint sok házi feladatuk van, a Ferrari ugyanis egy körön ezúttal is gyorsabb volt náluk.

A bakui versenyt Valtteri Bottas nyerte meg Lewis Hamilton előtt, ezzel a finn az összetett pontversenyben is az élre állt.

Pedig egészen az időmérőig a Ferrarinak állt a zászló, Charles Leclerc azonban a kvalifikáció második szakaszában a falnak csapta versenyautóját.

Wolff elárulta, a Mercedesnek sok tekintetben fejlődnie kell, hiába nyertek ugyanis ismét, a Ferrari egy körön még előttük jár. A szakember szerint ők a versenytempóban tudnak jobbak lenni, és egész egyszerűen jobban dolgoznak az olaszoknál.

„Úgy gondolom, hogy az időmérőkön még mindig a Ferrari a mérce a végsebességeket tekintve” – mondta Wolff. „A versenyen viszont nem ez a helyzet. Egy körön nagyon jó teljesítményre képesek, de a versenyen ez konvergál.”

„Az első versenyeken nekünk sikerült jól összeraknunk mindent. A csapat nem hibázott, a stratégiai döntések jók voltak, a versenyzők sem rontottak, és ennek köszönhetően nyertük meg az első négy versenyt. Ha pedig a Ferrarit nézzük, nekik több problémájuk volt.”

Wolff azt mondja, hiába kezdték bombaformában az évet, a Ferrari továbbra is fenyegetést jelent.

„Látható a teljesítményingadozás. A Ferrari Bahreinben más ligában autózott, mi pedig Melbourne-ben és Kínában voltunk így…”

„Pénteken és szombaton erős Ferrarit láttunk itt is, és továbbra is úgy gondolom, hogy a bakui versenyen Charles [Leclerc] volt a leggyorsabb, de ahogy Bahreinben, úgy most sem jött össze neki.”

„Most mondhatnák nekem azt, hogy ’ne mondogassak már ilyen dolgokat, ez volt a negyedik kettős győzelmetek a sorban”, de akkor is ezt gondolom. Továbbra is úgy hisszük, hogy rengeteg olyan dolog van, amit jobban meg kell értenünk, és amin javítanunk kell.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!