Mercedes: Még a Ferrari a mérce a végsebességet tekintve - F1VILÁG.HU

Mercedes: Még a Ferrari a mérce a végsebességet tekintve

HIRDETÉS
Bár a hétvégi Azeri Nagydíjon sorozatban negyedik kettős győzelmét szerezte a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff szerint sok házi feladatuk van, a Ferrari ugyanis egy körön ezúttal is gyorsabb volt náluk.
Fotó: Mercedes

A bakui versenyt Valtteri Bottas nyerte meg Lewis Hamilton előtt, ezzel a finn az összetett pontversenyben is az élre állt.

Pedig egészen az időmérőig a Ferrarinak állt a zászló, Charles Leclerc azonban a kvalifikáció második szakaszában a falnak csapta versenyautóját.

Wolff elárulta, a Mercedesnek sok tekintetben fejlődnie kell, hiába nyertek ugyanis ismét, a Ferrari egy körön még előttük jár. A szakember szerint ők a versenytempóban tudnak jobbak lenni, és egész egyszerűen jobban dolgoznak az olaszoknál.

„Úgy gondolom, hogy az időmérőkön még mindig a Ferrari a mérce a végsebességeket tekintve” – mondta Wolff. „A versenyen viszont nem ez a helyzet. Egy körön nagyon jó teljesítményre képesek, de a versenyen ez konvergál.”

„Az első versenyeken nekünk sikerült jól összeraknunk mindent. A csapat nem hibázott, a stratégiai döntések jók voltak, a versenyzők sem rontottak, és ennek köszönhetően nyertük meg az első négy versenyt. Ha pedig a Ferrarit nézzük, nekik több problémájuk volt.”

Wolff azt mondja, hiába kezdték bombaformában az évet, a Ferrari továbbra is fenyegetést jelent.

„Látható a teljesítményingadozás. A Ferrari Bahreinben más ligában autózott, mi pedig Melbourne-ben és Kínában voltunk így…”

„Pénteken és szombaton erős Ferrarit láttunk itt is, és továbbra is úgy gondolom, hogy a bakui versenyen Charles [Leclerc] volt a leggyorsabb, de ahogy Bahreinben, úgy most sem jött össze neki.”

„Most mondhatnák nekem azt, hogy ’ne mondogassak már ilyen dolgokat, ez volt a negyedik kettős győzelmetek a sorban”, de akkor is ezt gondolom. Továbbra is úgy hisszük, hogy rengeteg olyan dolog van, amit jobban meg kell értenünk, és amin javítanunk kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!