Megosztás:

A Mercedes még aggódhat Szingapúr miatt

A nagy leszorítóerőt igénylő pályák nem fekszenek a Mercedesnek.
A nagy leszorítóerőt igénylő pályák nem fekszenek a Mercedesnek. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, csapatának előrelépéseket kell tennie nagy leszorítóerős csomagjával, ha nem akar problémákba ütközni az évad második felében.

A német istálló sem Monacóban, sem a Hungaroringen nem volt túlzottan versenyképes – főleg legfőbb riválisához, a Ferrarihoz képest, az olaszok ugyanis mindkét helyszínen kettős győzelmet arattak.

Bár a soron következő versenypályák – Spa illetve Monza – a Mercedesnek kedvezhetnek, Valtteri Bottas rámutatott arra, Szingapúr miatt egy kicsit talán elkezdhetnek aggódni.

„Valóban azt gondolom, hogy legalább a következő két verseny papíron jobb lesz számunkra, mint a magyarországi, ha a Ferrarihoz hasonlítjuk magunkat” – mondta Bottas. „De úgy gondolom, sikerült némi előrelépést tenni.”

„Kétségkívül van még tennivalónk, a Ferrari nagyon gyors a kanyarokban, nekünk viszont dolgoznunk kell ezen, dolgoznunk kell a nagy leszorítóerős csomagon – ez a legfőbb dolog.”

„Még sok olyan pálya lesz, melyek több leszorítóerőt igényelnek. Spa leginkább a hatékonyságról szól, Monzában kis leszorítóerőre van szükség, de Szingapúrban ismét minden a leszorítóerőről szól.”

„Tényleg keményen dolgozunk, próbáljuk jobbá tenni az autót, mert ha nem fejlődünk, trükkös idény lesz, az biztos.”

Bottas idén Nico Rosberg helyetteseként érkezett a Mercedeshez, eddig 2 versenyt nyert, és 3 futam kivételével mindenhol dobogóra állt. Remek eredményeinek köszönhetően csapattársa, Lewis Hamilton, valamint Sebastian Vettel mellett ő is bajnokesélyesnek tekinthető.

A finn ezzel együtt elismerte, arra számított, hogy egy kicsit jobban alakul számára az idény első fele.

„Arra számítottam, hogy egy kicsit jobb helyzetben leszek a bajnokságban – és szerintem a csapatra ugyanez igaz.”

„A konstruktőri pontversenyben ugyan jól állunk, de voltak nehéz versenyeink, ami nem ideális. Számunkra csak a győzelem elég jó, mindig ez kell, hogy a célunk legyen. Szóval azt gondolom, van még tennivalónk. És nekem is dolgoznom kell még.”

„Még vannak dolgok, melyekben fejlődhetek, amíg továbbra is együtt dolgozom a csapattal, mint ahogy tesszük azt az idény ezen szakaszában is.”

„Tudom, hogy az idény második fele jobban alakul majd számomra, és a csúcsteljesítményt még nem hoztam ki magamból. Így érzem, ezért is várom nagyon az év második felét.”

„A szezon elejét átlagosnak nevezném, mert mindig nagyon magasra teszem a lécet – de persze azért voltak szép pillanatok is.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem fogja elcsavarni a Forma-1 egyik legnagyobb ígéretének tartott Max Verstappen fejét a...

Hozzászólások

( komment)