Mercedes: Megnyerni az idei összes versenyt „nem reális” - F1VILÁG.HU

Mercedes: Megnyerni az idei összes versenyt „nem reális”

HIRDETÉS
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint nem reális célkitűzés az, hogy megnyerjék a 2019-es Forma-1-es szezon összes versenyét.
Fotó: Mercedes

A német istálló a szezon eddig eltelt versenyein pazar formát mutatott: sorozatban 5 kettős győzelmet szerzett, és toronymagasan vezeti a világbajnoki pontversenyt.

Amikor a Mercedes motorsport-igazgatóját, Toto Wolffot nemrég arról kérdezték, reális lehet-e az, hogy az összes futamon ők győzzenek, így felelt: „Nem. Először is, azt gondolom, alázatosnak kell maradnunk, két lábbal a földön kell járnunk.”

„Öt versenyen is fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, öt kettős győzelmet arattunk, de nem veszünk semmit sem biztosra. És nem csupán mondom ezt, hanem így is gondolkodunk.”

„A következő két hét elképesztő kihívás lesz számunkra. Az elmúlt években nem teljesítettünk jól Monacóban. Emlékeznek, mennyire erős volt [Daniel] Ricciardo tavaly a Red Bull-lal? Külön ligában autóztak.”

„Egyszerre csak egy lépésre szabad koncentrálnunk. A következő versenyhétvége pedig papíron nagy kihívás lesz.”

A Mercedes előnye jelenleg 96 pont a konstruktőri tabellán a Ferrarival szemben, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont azt mondja, nem adják fel.

„Soha nem adjuk fel. A célunk az, hogy jobban szerepeljünk, mint Barcelonában” – mondta, amikor arról kérdezték, tart-e attól, hogy az Ezüstnyilak az összes versenyen győznek idén.

„Minden pálya más, már a monacói is teljesen más lesz, mint a barcelonai. Az autónknak vannak erősségei, és kétségkívül gyengeségei is. Az biztos, hogy nagyon korai még ilyen jóslatokba bocsátkozni.”

A Mercedes a V6-os turbóéra során 2016-ban került a legközelebb a 100 százalékos teljesítményhez, akkor 21 versenyből 19-et nyertek meg a németek. Akkor két futamon nem győztek csak: Spanyolországban a két ezüstnyíl már a rajt után ütközött egymással, Malajziában pedig Lewis Hamilton az élről esett ki motorhiba miatt.

Hirdetés

A múlt hétvégi forma alapján a Red Bull közelebb van a Mercedeshez a Ferrarinál, ráadásul az osztrákoknak az elmúlt években igazán feküdt a soron következő versenyhelyszín, Monte-Carlo.

Christian Horner csapatfőnök éppen ezért nem gondolja úgy, hogy a Mercedes mindenhol nyerni tud idén.

„Kétlem. 21 versenyen 21 győzelmet szerezni… Soha ne mondd, hogy soha, de az pokoli eredmény lenne” – fogalmazott.

„Persze ez a bajnokság a Mercedesről szól. Már 5 futam után látszik, hogy 3 pont híján az összes pontot begyűjtötték.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!