Mercedes: Megtiszteltetés volt beállítani a Ferrari-rekordot

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, rendkívül büszke arra, hogy idén sikerült sorozatban ötödik világbajnoki címüket is megszerezniük, ezzel megismételni a Ferrari Forma-1-es csapatánk korábbi sikereit.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, rendkívül büszke arra, hogy idén sikerült sorozatban ötödik világbajnoki címüket is megszerezniük, ezzel megismételni a Ferrari Forma-1-es csapatánk korábbi sikereit.

Lewis Hamilton idei bajnoki címe azt jelentette, hogy a Mercedes továbbra is verhetetlen maradt a hibrid érában: a német gyártó sorozatban öt egyéni és öt konstruktőri bajnoki címet tudott nyerni az F1-ben.

A Mercedes a második csapat a Forma-1 történetében, melynek sikerült elérnie ilyen kiváló sorozatot: 2000 és 2004 között a Ferrarinak jött még össze hasonló Michael Schumacherrel.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke elárulta, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelenlegi elnöke, Jean Todt – aki a fent említett időszakban vezette a Ferrari csapatát – fel is hívta őt, hogy gratuláljon.

„Felhívott és azt mondta, ’gratulálok, hogy csatlakoztok az ötösök klubjához. Megtiszteltetésnek érzem, hogy ott lehetek veletek ebben a klubban!’. Nekem pedig az járt a fejemben, hogy ’nekem kellene megtisztelve éreznem magam, hogy ott lehetek veletek’” – fogalmazott Wolff a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Szóval hihetetlen volt, amit mondott. De aztán visszahívott és azt mondta, ’igazából most szóltak, hogy nekünk hatszor sikerült nyernünk egyhuzamban!’.”

Valóban így van, hiszen a Ferrari 2000 és 2004 közötti sikereit egy 1999-es konstruktőri vb-cím előzte meg – akkor az egyéni bajnoki trófeát Mika Häkkinen zsebelte be a McLarennel.

Wolff azt mondja, hihetetlen eredmény, amit sikerült elérniük az elmúlt években.

„Nagyon megkönnyebbültünk az ötödik duplázással idén, mert most egy szintre kerültünk a Ferrarival, a nagyszerű Todt/Schumacher-érával” – mondta.

„Hihetetlen. Óriási megtiszteltetésnek érzem, és nagyon hálás vagyok érte.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek