Mercedes: Mindent megteszünk, hogy megoldjuk a problémákat - F1VILÁG.HU

Mercedes: Mindent megteszünk, hogy megoldjuk a problémákat

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Keményen dolgozik a Mercedes Forma-1-es csapata azon, hogy megoldja azokat a problémákat, melyek a Kanadai Nagydíj hétvégéjén hátráltatták a csapatot.

A német istálló nem a várakozások szerint teljesített a montreali versenyen – bár Lewis Hamilton korábban sikert sikerre halmozott a kanadai aszfaltcsíkon, ezúttal nem volt esélye a győzelemre.

A Mercedes becsületét Valtteri Bottas mentette meg egy második hellyel, ám miután Sebastian Vettel megnyerte a versenyt, Hamilton elveszítette a vezetést a bajnoki összetettben.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, nagyjából tudják, hogy mi miatt küszködtek Kanadában, és mindent megtesznek azért, hogy a hétvégi Francia Nagydíjon visszavágjanak.

„A kanadai hétvége nem a várakozásaink szerint alakult” – mondta a szakember.

„Korábban a montreali pályán rendre a győzelemért harcolhattunk, idén viszont hiányzott a teljesítmény szombaton és vasárnap is. Kielemeztük a hétvégét és értjük, miért nem szerepeltünk jobban, de ez nem változtat azon, hogy értékes pontokat veszítettünk.”

„Az idei bajnoki küzdelem nagyon intenzív, nekünk pedig a legjobbat kell nyújtanunk minden egyes hétvégén, hogy versenyeket nyerjünk és a világbajnoki címért harcoljunk. Izgalmas kihívással nézünk szembe idén, és mindent beleadunk. Ez a csapat a múltban is megmutatta már, hogy képes felülkerekedni a problémákon, és keményen dolgozunk azért, hogy megoldjuk ezt is.”

Wolff elárulta, nem lesz egyszerű dolguk Le Castellet-ben, hiszen az elmúlt évtizedekben nem versenyeztek ezen a pályán, így nem támaszkodhatnak a korábban gyűjtött adatokra.

„A franciaországi egy érdekes versenynek ígérkezik. Nem sűrűn versenyzünk olyan pályán, ahonnan nincsenek múltbéli adataink. Ez egy kicsit trükkösebbé teszi a hétvégére való felkészülést, de ez az ismeretlen tényező csak hozzátesz a kihívásokhoz.”

Hirdetés

„A Francia Nagydíj lesz az első a triplafordulós időszakban, ami alaposan próbára teszi majd a Forma-1 csapatait. Ugyanakkor viszont lehetőséget kínál arra is, hogy sok-sok pontot gyűjtsünk ebben a három hétben – mi pedig pontosan erre törekszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!