Megosztás:

A Mercedes motorját másolja a Honda

Teljesen új tervezésű motort kap 2017-ben a McLaren.
Teljesen új tervezésű motort kap 2017-ben a McLaren. © Red Bull

A Mercedes motorfilozófiáját igyekszik másolni a 2017-es évadra az elmúlt években szemmel láthatóan küszködő Honda.

A japán gyárt 2015-ben tért vissza a Forma-1-be a McLaren partnereként, V6-os erőforrása azonban sem megbízhatóság, sem teljesítmény tekintetében nem tudta felvenni a versenyt a riválisokkal.

Bár a megbízhatóságon 2016-ra sikerült jelentősen javítani, a McLaren versenyző még mindig nem tudtak a legjobb helyekért harcolni.

Nemrég kiderült, 2017-re a Honda teljesen áttervezi erőforrását, a Motorsport.com című brit szaklap pedig azt is tudni véli, a japánok az elmúlt években domináló Mercedes filozófiáját követik majd.

Bár a motor méretei a változtatások miatt megnőnek majd, ettől függetlenül a McLaren így is képes lesz meglehetősen szűkre szabni versenyautójának hátulját.

Míg a turbó és az intercooler elhelyezésének trükkjeit a Mercedestől lesi el a Honda, addig a multi-jet injektorrendszert a Ferraritól: úgy hírlik, a japánok ezzel a megoldással igyekeznek majd üzemanyagot fecskendezni az égéstér belsejébe, ahogy teszi azt a maranellói gyártó is.

A Honda egyébként azért tudja jelentősen áttervezni V6-os motorját, mert az idei évtől kezdődően már nincs érvényben a zsetonrendszer a Forma-1-ben, így a motorfejlesztési lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen szerint pártfogoltja, Valtteri Bottas...

Hozzászólások

( komment)