Mercedes: Nagyon izgalmas lehet az Osztrák Nagydíj!

Fotó: Mercedes
2018 Barcelona Testfahrten 2, Tag 4 - Wolfgang Wilhelm, Lewis Hamilton, Mercedes,

Magabiztosan, világbajnoki éllovasként érkezik meg a hétvégi Osztrák Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es csapata. A német istálló vezetője, Toto Wolff biztos benne, a győzelemért harcolhatnak vasárnap, ehhez azonban mindent jól kell csinálniuk. A szakember izgalmas küzdelmet jósol.

Lewis Hamilton révén a címvédő istálló magabiztos győzelmet aratott a múlt hétvégi Francia Nagydíjon. A brit versenyző ennek köszönhetően átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, a konstruktőri tabellán pedig szintén a Mercedes áll az élen.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nemrég elárulta, optimistán utaznak Spielbergbe, ugyanakkor tudják, mindent jól kell csinálniuk, a Ferrari és a Red Bull ugyanis komoly ellenfél lesz.

„A legutóbbi versenyek eredményei jól mutatják, hogy minden a részleteken múlik – idén jobban, mint valaha” – mondta a szakember.

„Nüansznyi különbségek döntöttek a montreali és a Le Castellet-i verseny végeredményéről is, és ahhoz, hogy nyerj, mindennek passzolnia kell. Papíron jó helyzetben lehetünk Ausztriában: Franciaországban a miénk volt a leggyorsabb autó, és a múltban jó teljesítményt nyújtottunk Spielbergben.”

„Viszont idén semmit sem vehetünk biztosra – a három élcsapat teljesítménye túlságosan hasonló. De emiatt olyan látványos az idei szezon a rajongók számára, és emiatt jelent izgalmas kihívást a csapatoknak. Keményen kell nyomnunk, és muszáj jól teljesítenünk a versenypályán.”

Wolff hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy ezúttal Bottasnak is szerencséje lesz, hiszen Franciaországban már az első kanyarban kiütötte őt Sebastian Vettel, emiatt pedig csak a 7. helyen ért célba.. Az mindenesetre biztos, hogy a finn szép emlékekkel érkezik a Red Bull Ringre, hiszen tavaly magabiztos teljesítménnyel győzni tudott itt.

„Úgy érkezhetünk meg Ausztriába, hogy a konstruktőri- és egyéni pontversenyben is az élen állunk, de tudjuk, hogyha nyerni akarunk, ismét minden részletnek a helyén kell lennie. Főleg Valtteri esetében, mert egy kicsivel több szerencsére lesz szüksége, mint a legutóbbi versenyeken, azokon ugyanis nem ért el olyan eredményeket, mint amilyeneket a teljesítménye alapján kiérdemelt volna.”

Fotó: Mercedes

A Mercedes-főnök azt mondja, a Red Bull Ringen rendkívül izgalmas időmérő várhat a rajongókra.

„A meglehetősen rövid osztrák kör miatt kihívást jelent a pálya, hiszen emiatt szorosabb lesz a mezőny az időmérőn. Az időmérő különösen fontos lesz, mert az előzés meglehetősen trükkös itt a hosszú egyenesek ellenére – bár ezzel várnunk kell még egy kicsit, hiszen lesz idén még egy DRS-zóna.”

„A pálya különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen még a régi Österreichringen tettem meg első köreimet, amikor fiatal voltam. Miután a Forma-1 2014-ben visszatért ide, hamar az F1-es naptár egyik kedvence lett, nem utolsósorban a felújított létesítmények és a kiváló szervezés miatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!